MOJSILOVIĆ ODRŽAO SASTANAK SA NAJODGOVORNIJIM STAREŠINAMA Načelnik Generalštaba u jedinicama Kopnene vojske

Tanjug

12. 07. 2023. u 19:35

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije, general Milan Mojsilović boravio je u utorak i danas u obilasku jedinica Kopnene vojske.

МОЈСИЛОВИЋ ОДРЖАО САСТАНАК СА НАЈОДГОВОРНИЈИМ СТАРЕШИНАМА Начелник Генералштаба у јединицама Копнене војске

Foto: Printscreen/RTS

Obilazak je započeo u kasarni „Toplički ustanak“ u Kuršumliji, gde je razgovarao sa komandantima i komandirima jedinica stacioniranih u ovom garnizonskom mestu i informisao ih o realizaciji ključnih zadataka Vojske Srbije i planovima za naredni period, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Pripadnici mehanizovanih bataljona sa matičnom lokacijom u Kuršumliji u ovom periodu realizuju sadržaje obučavanja u letnjim uslovima, uz upotrebu borbenih vozila pešadije i savremenih optoelektronskih sredstava kojima su jedinice Treće brigade kopnene vojske opremljene u prethodnom periodu, kako bi unapredili osposobljenost i očuvali visok nivo borbene gotovosti.

Za to vreme, u široj okolini Niša i na više lokacija u Republici Srbiji, nastavljena je intenzivna selektivna obuka kandidata za prijem u specijalne jedinice po Projektu 5000, uz realizaciju padobranskih skokova u dnevnim i noćnim uslovima. 

Cilj je izbor visokomotivisanih i psihofizički najsposobnijih kandidata za specijalne snage Vojske Srbije i njihovo uključivanje u dalji proces obučavanja, navodi se u saopštenju.

Obilazak jedinica Kopnene vojske završen je u Nišu, gde je, u kasarni „Knjaz Mihailo“, održan sastanak sa najodgovornijim starešinama Vojske Srbije. 

Na sastanku je razmatrana bezbednosna situacija u zemlji i okruženju i stepen realizacije najvažnijih aktuelnih projekata, koji za cilj imaju unapređenje sposobnosti specijalnih snaga i razvijenosti taktičkih jedinica, a definisani su i zadaci za dalje unapređenje stanja, operativnih i funkcionalnih sposobnosti.

Tokom boravka na terenu, načelnik Generalštaba je obišao i jedinice Centralne logističke baze u Prokuplju i Smederevskoj Palanci, i ostvario uvid u stanje skladišnih kapaciteta. 

On je tom prilikom izrazio zadovoljstvo stepenom popune materijalnih rezervi Vojske Srbije i naporima koji se u najvećoj logističkoj jedinici VS ulažu za njihovo bezbedno čuvanje i skladištenje.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

VELIKI FUDBALSKI HAOS: Mančester siti ne može da igra u Ligi šampiona?!