SPECIJALNI izaslanik EU za dijalog Miroslav Lajčak pozvao je glavne pregovarače Beograda i Prištine u Brisel naredne sedmice da nastave razgovore o implementaciji novog Sporazuma o putu normalizacije i Aneksa o njegovoj implementaciji, izjavila je danas za Zoi Muletje iz pres službe EU.

Komentari (6)

SS

13.07.2023. 13:10

Ovaj čovjek je narušio prava Srba u BiH, na osnovu glasina smjenjivao Srbe sa položaja. Njemu ne treba vjerovati tu je da proturi i podmetne.

buki

13.07.2023. 15:31

@SS - Da je samo Lajček, nego su svi takvi, počevši od Gutereša pa do najsitnijih EU zvaničnika. Tu su da uzmu lepu količinu para i pričaju ono što im se naredi iz Zapadnih centara moći.

buki

13.07.2023. 15:26

Novi SPORAZUM ne postoji. Postoji predlog Nemaca koji Vučić nije potpisao, a usmeno je ponovio bezbroj puta svakome od EU zvaničnika koje delove tog predloga Srbija NIKAD neće prihvatiti. Ali zato postoji STARI BRISELSKI sporazum, potpisan od Srba, Šiptara i EU, u kojem je prva tačka formiranje ZSO. Srbija je ispunila veliki deo tog sporazuma, dok Šiptari nisu ni prvu tačku. I nemojte bar vi iz ''Novosti'' taj nemački predlog pročitan u Ohridu zvati sporazumom, jer on to definitivno nije.