SLAĐANU TRAJKOVIĆU USKRAĆUJU PRAVO I NA ODBRANU: Advokat Dejan Vasić - Dostavili optužnicu bez dokumenata, na albanskom

D. Z.

13. 07. 2023. u 19:23

OPTUŽNICA u slučaju Slađana Trajkovića, protiv kojeg je juče Specijalno tužilaštvo podiglo optužnicu za ratni zločin protiv civilnog stanovništva, dostavljena mi je na albanskom jeziku bez ijednog dokumenta iz predmeta, a pripremni pretres zakazan je za 20. jul.

СЛАЂАНУ ТРАЈКОВИЋУ УСКРАЋУЈУ ПРАВО И НА ОДБРАНУ: Адвокат Дејан Васић - Доставили оптужницу без докумената, на албанском

foto d.z.

Ovakvo postupanje tužilaštva predstavlja grubo kršenje prava na odbranu mog klijenta, koje je počelo tajnom istragom koja je vođena šest meseci, bez dozvole odbrane i osumnjičenog, i bez prisustva istražnim radnjama. Na taj način ni optuženi Slađan, a ni ja, duže od pola godine nismo upućeni koje su to optužbe zbog kojih ga bolesnog drže pritvorenog u zatvoru visoke bezbednosti u Grdovcu kod Podujeva.

Ovim rečima advokat Dejan Vasić ističe da optužnica protiv njegovog klijenta i spisi nisu prevedeni sa albanskog na srpski jezik, a da je glavni pretres zakazan za nedelju dana, zbog čega je priprema odbrane gotovo nemoguća.

Inače, specijalno tužilaštvo tzv. Kosova podiglo je juče optužnicu protiv Trajkovića, bivšeg pripadnika tzv. kosovske policije, koji se od 15. decembra prošle godine nalazi u pritvoru zatvora Visokog rizika u Grdovcu kod Podujeva. Ni Trajkoviću, ni njegovoj odbrani, istraga nije dozvolila da se suoče sa svedocima i istražnim radnjama.

- Osim što je mom klijentu prekršeno osnovno ljudsko pravo jer je uhapšen bez ikakvih dokaza koji nam nisu ni preodčeni, ovim se krši i pravo na njegovu odbranu - zaključuje advokat Dejan Vasić, branilac Slađana Trajkovića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)