VUČIĆ PRIMIO AKREDITIVE: Predsednik sa novoimenovanim ambasadorima Ujedinjenog Kraljevstva i Angole

Novosti online

25. 07. 2023. u 14:49

PREDSEDNIK Aleksandar Vučić primio je danas akreditivna pisma novoimenovanog ambasadora Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske Edvarda Fergusona, kao i novoizabranog ambasadora Republike Angole Emilija de Karvalja Sobrinja.

ВУЧИЋ ПРИМИО АКРЕДИТИВЕ: Председник са новоименованим амбасадорима Уједињеног Краљевства и Анголе

Foto: Tanjug

Vučić sa Fergusonom

Predsednik Vučić primio je akreditivna pisma novoimenovanog ambasadora Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske Edvarda Fergusona i poželeo mu dobrodošlicu i uspeh u obavljanju nove dužnosti u Beogradu.

Predsednik Vučić je izrazio nadu da će tokom diplomatskog mandata ambasadora Fergusona doći do jačanja sveobuhvatne saradnje između Beograda i Londona, ali i intenziviranja političkog dijaloga na svim nivoima.

Sagovornici su ocenili da se ekonomska saradnja Srbije i UK dinamično razvijala tokom prethodnih nekoliko godina, te su izrazili uverenje da postoji prostor za jačanje partnerstva u brojnim oblastima, kao što su energetika, građevinarstvo, IKT usluge i zajednički rad na velikim infrastrukturnim projektima.

Predsednik Vučić je zamolio ambasadora Fergusona da prenese pozdrave kralju Čarlsu Trećem.

Predsednik sa Sobrinjom

Predsednik Vučić je primio akreditivna pisma novoizabranog ambasadora Republike Angole Emilija de Karvalja Sobrinja i tom prilikom mu poželeo iskrenu i srdačnu dobrodošlicu, sa najboljim željama za uspešan i prijatan boravak i rad u Srbiji.

Tokom sastanka, predsednik Vučić je ponovio posvećenost Srbije prijateljskim odnosima sa Republikom Angolom, utemeljenim na međusobnom razumevanju, uvažavanju, podršci i zajedničkim vrednostima.

Predsednik Vučić je istakao da postoje značajni potencijali za unapređenje kako ekonomske, tako i saradnje u brojnim oblastima, kao što su poljoprivreda i prehrambena industrija, metalska i elektro industrija, građevinarstvo, turizam i IKT.

Predsednik Vučić je zahvalio na doslednoj i principijelnoj poziciji prijateljske Republike Angole poštovanja teritorijalnog integriteta Srbije.

Ambasador Sobrinjo je predložio da se oformi tim koji bi radio na ubrzavanju saradnje Srbije i Angole i zamolio da se poveća broj stipendija za angolske studente u okviru programa Srbija i svet.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)