NE DAJEMO INFORMACIJE O ISTRAZI: Tužilaštvo u Hagu o tvrdnjama Tačijeve odbrane o trgovini organima

S.S.R.

16. 08. 2023. u 09:46

SPECIJALIZOVANO tužilaštvo ne daje informacije o svojoj istrazi. Ovako je na pitanja "Novosti" - da li je tačno da je završena istraga o navodima iz izveštaja specijalnog izvestioca Saveta Evrope Dika Martija o trgovini organima ubijenih Srba u tzv. žutoj kući na severu Albanije, koji su zatim završavali na crnom tržištu, te da se ove optužbe neće naći u procesima pred Specijalizovanim sudom u Hagu, odgovorio Kristofer Benet, portparol Tužilaštva.

НЕ ДАЈЕМО ИНФОРМАЦИЈЕ О ИСТРАЗИ: Тужилаштво у Хагу о тврдњама Тачијеве одбране о трговини органима

Foto: Arhiva VN

Time je i dalje ostalo nejasno da li su tačne tvrdnje advokata nekadašnjeg lidera tzv. Kosova Hašima Tačija Gregori Kihoa, koji je pre dva dana u sudnici tražio od Specijalizovanog suda za ratne zločine na Kosovu i Metohiji da izda obaveštenje da su istrage o trgovini organima završene i da suđenje nema veze sa tim optužbama. Sudija mu je odgovorio da se obrati pismeno.

U optužnici protiv Tačija, Kadrija Veseljija, Jakupa Krasnićija i Redžepa Seljimiji koji se terete za ratne i zločine protiv čovečnosti, ubistva, progone i mučenja u logorima na Kosovu i Metohiji i Cahanu i Kukešu na severu Albanije, ne pominje se trgovina organima, ali se ona može dopunjavati, što je dosad nekoliko puta i činjeno. Takođe, nisu isključene ni još neke optužnice.

Suđenje četvorici lidera tzv. OVK nastavljeno je juče ispitivanjem 16. svedoka, koji ima status zaštićenog, na privatnoj sednici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)