NE DAJEMO INFORMACIJE O ISTRAZI: Tužilaštvo u Hagu o tvrdnjama Tačijeve odbrane o trgovini organima

S.S.R.

16. 08. 2023. u 09:46

SPECIJALIZOVANO tužilaštvo ne daje informacije o svojoj istrazi. Ovako je na pitanja "Novosti" - da li je tačno da je završena istraga o navodima iz izveštaja specijalnog izvestioca Saveta Evrope Dika Martija o trgovini organima ubijenih Srba u tzv. žutoj kući na severu Albanije, koji su zatim završavali na crnom tržištu, te da se ove optužbe neće naći u procesima pred Specijalizovanim sudom u Hagu, odgovorio Kristofer Benet, portparol Tužilaštva.

НЕ ДАЈЕМО ИНФОРМАЦИЈЕ О ИСТРАЗИ: Тужилаштво у Хагу о тврдњама Тачијеве одбране о трговини органима

Foto: Arhiva VN

Time je i dalje ostalo nejasno da li su tačne tvrdnje advokata nekadašnjeg lidera tzv. Kosova Hašima Tačija Gregori Kihoa, koji je pre dva dana u sudnici tražio od Specijalizovanog suda za ratne zločine na Kosovu i Metohiji da izda obaveštenje da su istrage o trgovini organima završene i da suđenje nema veze sa tim optužbama. Sudija mu je odgovorio da se obrati pismeno.

U optužnici protiv Tačija, Kadrija Veseljija, Jakupa Krasnićija i Redžepa Seljimiji koji se terete za ratne i zločine protiv čovečnosti, ubistva, progone i mučenja u logorima na Kosovu i Metohiji i Cahanu i Kukešu na severu Albanije, ne pominje se trgovina organima, ali se ona može dopunjavati, što je dosad nekoliko puta i činjeno. Takođe, nisu isključene ni još neke optužnice.

Suđenje četvorici lidera tzv. OVK nastavljeno je juče ispitivanjem 16. svedoka, koji ima status zaštićenog, na privatnoj sednici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!