POKUŠAJ DA DISCIPLINUJU SRBE: Igor Simić o dešavanjima u Severnoj Mitrovici

Novosti online

15. 08. 2023. u 18:00

POTPREDSEDNIK Srpske liste Igor Simić smatra da je odluka tzv. gradonačelnika severnog dela Kosovske Mitrovice Erdena Atića da mali trgovci i privrednici sklone robu sa javnih površina samo još jedna u nizu odluka koja je protivna interesima srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

ПОКУШАЈ ДА ДИСЦИПЛИНУЈУ СРБЕ: Игор Симић о дешавањима у Северној Митровици

Foto: Novosti

- Uperena je protiv svih naših građana, a posebno privrednika i uslužne delatnosti, a stotine srpskih porodica na ovim prostorima živi zahvaljujući uslužnim delatnostima - rekao je Simić. - Ovakva odluka bi onemogućila normalni rad srpskih prodavnica, trgovina, kafića, restorana, odnosno u pitanju je još jedan dodatan pritisak i eskalacija na terenu, s ciljem disciplinovanja Srba koji su ostali na prostoru severa KiM i koji žele da žive u miru.

Ukazao je i na problem u pravosuđu, gde Srbi ne mogu da ostvare elementarna prava kada je reč o njihovoj imovini, ali i zaštiti života i fizičkog integriteta jer, prema njegovim rečima, do sada nijedan napadač za Srbe nikada nije pronađen.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024