RODITELJI BOLESNE DECE PORUČUJU: Osuđujemo blokadu rada Skupštine i pokušaj blokiranja rebalansa budžeta

Novosti online

06. 09. 2023. u 22:12

RODITELjI dece obolele od retkih bolesti nastrašnije su osudili blokiranje rada Skupštine i usvajanje rebalansa za lečenje njihove dece.

РОДИТЕЉИ БОЛЕСНЕ ДЕЦЕ ПОРУЧУЈУ: Осуђујемо блокаду рада Скупштине и покушај блокирања ребаланса буџета

Foto: Ilustracija/Unsplas

Ono što bi prvo želeli da kažemo da ne postoji roditelj deteta koje boluje od retke bolesti kao i teških i smrtonosnih da nas juče nije kontaktirao i insistirao da kao predstavnici pacijenata sprečimo opstruisanje rada Skupštine. Roditelji su u šoku jer upravo oni koji su bili najglasniji da se deca ne leče SMS porukama i to koristili kao oružje protiv vlasti, su upravo oni koji danas sprečavaju da se ta ista deca leče o trošku države. U trenutu kada treba da se konačno reši problem lečenja dece i odraslih obolelih od retkih bolesti za koje postoji terapija, kao i operacije u inostranstvu mi smo očekivali da oni jučerašnji dan slave, a ne da

skandiraju i prave haos u Skupštini. Podsećanja radi, to su isti oni ljudi koji pozivaju na proteste protiv nasilja, ali jučerašnjim danom konačno su pale maske i kako opstruišu lečenje obolelih, sutra bi tako podstrehivali nasilje.

Ovim putem najstrašnije osuđujemo opstrukciju lečenja bolesne dece. Svim majkama koje su vas juče gledale sa nadom da će budžet biti usvojen i da će u oku zasijati iskra sreće, potekle su reke gorkih suza videvši kako se gazi po njihovoj deci. Nemojte nam dirati bolesnu decu jer ne postoji jača borba od one koje mogu da vode majke za zdravlje svoje dece. U ime Udruženja obolelih od SMA i u ime Udruženja obolelih od cistične fibroze, Olivera Jovović i Milica Perić vas najljubaznije mole da opozicija ne izaziva opštu katastrofu i destabilizaciju, jer udariti majke u bolesnu decu je najblaže rečeno dno svakog dna i ispod svake časti i dostojanstva.

S poštovanjem,

Olivera Jovović i Milica Perić ispred Udruženja SMA Srbija i CF Srbija

BONUS VIDEO - RUSIJA: Visokoprecizna snajperska puška Astarta predstavljena na forumu Armija-2023

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (29)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu