SVAKI PREDLOG KOJI BI POBOLJŠAO NACRT ZAKONA, BIĆE PRIHVAĆEN: Oglasio se ministar Jovanović nakon prve javne rasprave

Novosti Onlajn

13. 09. 2023. u 16:50

U BEOGRADU je danas održana javna rasprava o Nacrtu Zakona o javnom informisanju i medijima, a nakon završene rasprave oglasio se i ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović.

СВАКИ ПРЕДЛОГ КОЈИ БИ ПОБОЉШАО НАЦРТ ЗАКОНА, БИЋЕ ПРИХВАЋЕН: Огласио се министар Јовановић након прве јавне расправе

Foto: Printskrin

Ministar Jovanović je podsetio da je ovo prvi okrugli sto u okviru javne rasprave o nacrtima medijskih zakona, kao i da je jako zadovoljan kako je prošla današnja rasprava na kojoj je prisustvovalo više od 100 učesnika.

- Došli smo do predloga teksta Nacrta zakona o javnom informisanju i medijima i zakona o elektronskim medijima. Ovi zakoni su urađeni u skladu sa medijskom strategijom za period 2020-2025, usklađeni su sa evropskom direktivom o audio-vizuelnim medijskim uslugama i na njima smo intezivno i sa velikim fokusom radili od prvog dana kada sam postao ministar - izjavio je Jovanović.

Podsetio je da će javna rasprava biti nastavljena u narednim danima, kao i da će ona biti održana u Nišu, zatim u Novom Sadu i Kragujevcu. Javna rasprava će trajati do 6. oktobra, a ministar je uputio poziv svim zainteresovanim novinarskim i medijskim udruženjima, nevladinim organizacijama, javnim upravama da se uključe u javnu raspravu.

- Kao ministar informisanja, garantujemo da svaki predlog koji bude poboljšao postojeće nacrte zakona, biće prihvaćen sa naše strane - rekao je ministar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)