POKRET SOCIJALISTA PORUČIO KURTIJU: Pazi šta želiš, možda ti se i ostvari

Novosti online

13. 09. 2023. u 19:05

POKRET Socijalista reagovao je na poslednje napade na Srbe na KiM.

ПОКРЕТ СОЦИЈАЛИСТА ПОРУЧИО КУРТИЈУ: Пази шта желиш, можда ти се и оствари

Foto: Pokret socijalista

"Pokret socijalista čiji je osnivač Aleksandar Vulin poručuje Aljbinu Kurtiju da dobro pazi šta želi zato što to može i da mu se ostvari.

Tražiti da se prava albanske zajednice u Srbiji izjednače sa pravima Srba na Kosovu i Metohiji, konkretno znači svakodnevno maltretiranje Albanaca, uskraćivanje osnovnih ljudskih prava, to znači kidnapovanje i zatvaranje, to znači pucati na goloruku decu za verske praznike, to znači zabranu slobodnog kretanja stanovništva, paljenje kuća i svetinja, to znači maltretiranje i batinanje običnih ljudi od strane specijalnih jedinica, to znači uskraćivanje lekarske nege i lekova, baš kao i nemogućnost postojanja slobodnih izbora i nametanje gradonačelnika koje niko nije birao. Baš ovako izgledaju prava Srba na Kosovu i Metohiji koja Kurti želi Albancima u Srbiji.

Ipak, na sreću svih Albanaca koji žive u Srbiji, Kurtijeve želje se nikada neće ostvariti. Srbija je jedna normalna i civilizovana zemlja i albanska zajednica u Srbiji nikada neće doživeti grozote koje doživljavaju Srbi na prostoru lažne države Kosovo", poručili su u Pokretu socijalista reagujući na izjavu Kurtija da prava albanske zajednice u Srbiji treba da se izjednače sa pravima Srba na Kosovu.

BONUS VIDEO - RUSIJA: Visokoprecizna snajperska puška Astarta predstavljena na forumu Armija-2023

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)