VUČIĆ PODSETIO NA MRAČNE KURTIJEVE REČI U BRISELU: Zamislite da sam ja negde rekao da "Albanci treba da pate i plate"

Novosti online

15. 09. 2023. u 17:20

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić podsetio je u Nišu da je Aljbin Kurti u Briselu rekao da "Srbi i Srpska lista treba da pate i plate".

ВУЧИЋ ПОДСЕТИО НА МРАЧНЕ КУРТИЈЕВЕ РЕЧИ У БРИСЕЛУ: Замислите да сам ја негде рекао да Албанци треба да пате и плате

D.Milovanović

- Zamislite da sam ja negde rekao da "Albanci treba da pate i plate". Možete da mislite kakav bi odgovor sveta bio - rekao je Vučić.

Predsednik je objasnio da nikakva novost nije licemerje sa kojim se suočavamo.

Na pitanje da li ima nečeg neprihvatljivog za Srbiju u predlogu koji je podnela EU, da Srbija ne sme da se protivi članstvu tzv. Kosova u bilo kojoj međunarodnoj organizaciji, Vučić je rekao da mu je od početka bilo jasno da Kurti ne želi bilo kakav sporazum u kojem bi on morao da formira Zajednicu srpskih opština, a pre onoga što on naziva neformalnim priznanjem. 

- Ja razumem da postoje ljudi koji će uvek da imaju primedbu. I kada EU okrivi Kurtija da je kriv, ja bih trebalo da budem kriv bez obzira što nikakav dogovor ne postoji, jer valjda nisam bio oštriji ili nisam se više zamerao EU od Kurtija. Kada EU okrivi mene ili nas onda "kriv si zašto EU nas okrivljuje, zaustavljaš nas na našem evropskom putu" itd. Šta god da uradite u našoj zemlji nikada nećete dobiti pohvalu - rekao je Vučić.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

HAOS U RIMU! Novak Đoković gleda i ne veruje šta se dešava