"NE MOŽEMO DA SMIRIMO PACIJENTE" Doktor Elek za "Novosti": U bolnicu upalo 15 džipova do zuba naoružanih specijalaca (VIDEO)

D. Z.

29. 09. 2023. u 08:45

DO zuba naoružani specijalci upali su u krug Kliničko-bolničkog centra u Kosovskoj Mitrovici, bez znanja uprave i menadžmenta bolnice, uz nasilno obijanje ulaznih vrata i uzimanje video-nadzora sa klinike.

НЕ МОЖЕМО ДА СМИРИМО ПАЦИЈЕНТЕ Доктор Елек за Новости: У болницу упало 15 џипова до зуба наоружаних специјалаца (ВИДЕО)

Foto: D. Z.

- Civilna lica koja su imala prsluke, u farmericama, rekli su nam da imaju nekakav nalog od suda za pretres a kada smo ih pitali zbog čega nam lomite vrata i ulazite u prostorije koje smo mi mogli da vam otključamo, nismo dobili odgovor već smo na čisto albanskom dobili nalog o pretresu.

Ovim rečima doktor Zlatan Elek, direktor Kliničko-bolničkog centra u Kosovskoj Mitrovici, opisuje jutrošnji upad tzv. antiterorističkih jedinica kosovske policije u prostorije Kliničko-bolničkog centra u Kosovskoj Mitrovici.

Dr Elek objašnjava da je u bolnički krug upalo petnaestak džipova punih specijalaca tzv. antiterorističkih jedinica i da su specijalci polomili vrata vešernice i kotlarnice.

Posle sat vremena do zuba naoružani specijalci napustili su bolnički krug, ali su izazvali uznemirenst lekara i ležećih pacijenata.

- Sada naši lekari ne mogu da smire pacijete koji su kroz prozore soba gledali bahatost kosovskih specijalaca - kaže za "Novosti" dr Elek, ističući da su on i njegov zamenik Dragiša Milović 15 minuta čekali da im se obrate, ali da su specijalci govorili na engleskom ili albanskom jeziku, kao i da su navodnu dozvolu za pretres od suda dobili na albanskom jeziku.

Inače, specijalci Rosu su jutros vršili pretres na više lokacija na severu Kosova i Meothije.

 

BONUS VIDEO: NI PACIJENTI NEMAJU MIRA: ROSU hara po Kosovskoj Mitrovici

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (15)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima