MALI SAOPŠTO SJAJNE VESTI: Dve lepe stvari za penzionere kreću od sutra

Novosti online

30. 09. 2023. u 09:23

MINISTAR finansija Siniša Mali gost je "Novog vikend jutra" na televiziji Pink kod Jovane Jeremić.

МАЛИ САОПШТО СЈАЈНЕ ВЕСТИ: Две лепе ствари за пензионере крећу од сутра

Foto: Printscreen/Pink

- Sutra je 1. oktobar, ;ežunarodni dan starijih osoba i imamo dve lepe vesti za naše poenzionere. Kreće povećanje penzija, 5,5 odsto kao što je VUčić obećao i kreću penzionerske kartice. Obećanje koje smo dali ispunjavamo.

Mali je podsetio da penzioneri imaju kontinuirani rast penzija i dodao da novo povećanje sledi od 1. januara.

Ministar je naveo da penzioneri koji imaju penzionerske kartice od sutra mogu da ostvaruju popuste na velikom broju mesta.

Foto: Printscreen/Pink

- Na današnji dan imamo preko 650 ustanova koji nude popuste. Na ovaj način pokazujemo ne samo brigu o penzionerima, već i poštovanje prema njima.

Svako obećanje koje smo dali, to smo i ispunili, napomenuo je Mali.

- Penzionerske kartice mogu da se podignu u filijalama PIO fonda. Oni koji su dobili poziv da ih podignu treba da odu tamo da ih podignu, a oni koji nisu dobili poziv dobiće kartice na adresu u narednim danima.

Foto: Printscreen/Pink

Na kritike da to rade pod izbore kako bi se dodvorili narodu Mali kaže:

- To govore oni koji polaze od sebe, predstavnici bivšeg režima koji su sada opozicija. Mi godinama unazad pomažemo građanima. Milion puta su nam rekli da su to narodne pare koje Vučić deli. Pa čekajte, što ih niste podelili dok ste vi bili vlasti. Mi imamo bolji rezultat. Mi danas imamo bolji rezultat. Mi danas imamo bolji rezultat za preko 100 milijardi dinara. Trebalo je da imamo deficit u budžetu od 125 milijardi, mi imamo deficit od 15 milijardi. Dakle imamo rezultat bolji 100 milijardi.

Mali je podsetio na povećanje budžeta za poljoprivredu, za povećanje za lečenje za retke bolesti.

- Hoćemo da narodu podelimo taj uspeh. To traje od 2020. godine. Država je preuzela teret na sebe krize. A nekada ste imali Đilase i ostale koji su se bogatili, ali država je propadala. Tada smo gubili radna mesta, a danas imamo rekordnu zaposlenost.

Foto: Printscreen/Pink

- Mi smo za izbore spremni. Spremni smo da čujemo volju naroda. Nama treba legitimitet za budućnost. Hoćemo da znamo da li Srbija treba da bude slobodna, nezavisna zemlja, ili će da bude kolonija. Obratite pažnju na ono što radi opozicija. Prvo je bilo nemojte ni po koju cenu da idete na izbore, mi ćemo izaći na ulice. Onda je bilo hoćemo na izbore. Onda sada kada predsednik kaže da smo spremni za izbore od 17. decembra onda neće na izbore. Na njima je kao predstavnicima opozicije da vide kako će i šta će.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (32)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu