KRIVIČNA PRIJAVA PROTIV ZELENOVIĆA ZBOG ŠIRENJA PANIKE: Lagao da je voda otrovana

Novosti online

30. 09. 2023. u 18:11

ALEKSANDAR Jovanović, načelnik Gradske uprave grada Šapca, podneo je danas krivičnu prijavu Osnovnom javnom tužilaštvu u ovom gradu protiv Nebojše Zelenovića, kopredsednika stranke „Zajedno“, zbog iznošenja lažne informacije o tome da je voda u Šapcu otrovana i izazivanja panike i remećenja normalnog života građana.

КРИВИЧНА ПРИЈАВА ПРОТИВ ЗЕЛЕНОВИЋА ЗБОГ ШИРЕЊА ПАНИКЕ: Лагао да је вода отрована

Foto: JutjubPrintskrin

Kako se u prijavi između ostalog navodi, Nebojša Zelenović je putem svog Fejsbuk profila 29.09.2023. godine iznosio lažne vesti i tvrđenja čime je počinio krivično delo izazivanja panike i nereda iz člana 343. stav 2. Krivičnog zakonika Republike Srbije.

– Nebojša Zelenović je navedenim potpunim neistinama izazvao paniku i teže narušavanje javnog reda i mira, pošto veliki broj građana Šapca nakon ove objave ne koristi vodu za piće smatrajući da je voda otrovna. Ovim se stvorila i stvara panika među građanima i nepoverenje u institucije, kao i u jednu od elementarnih potreba građana da imaju i da mogu da koriste vodu iz gradskih resursa. Navedeno je učinjeno sa očiglednim umišljajem da se izazove ovakva posledica, a iz niskih pobuda – kaže se između ostalog u krivičnoj prijavi.

Naime, juče je na društvenoj mreži osvanula objava političke partije „Zajedno“ u kojoj se tvrdi da je gradska voda nezdrava i nepitka. Ubrzo se oglasio šabački Vodovod navodeći da je uzorkovanje u Zavodu za javno zdravlje pokazalo da je voda bezbedna za piće. Zamućena voda, kako su objasnili, posledica je radova na na izmeštanju cevovoda koji se ukršta sa petljom auto-puta i brze saobraćajnice, o čemu je javnost bila blagovremeno obaveštena.

(sabac24sedam.rs)

BONUS VIDEO: Milojičić: Da je Đinđić danas živ, podržao bi odgovornu i hrabru politiku Vučića

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (27)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima