VUČIĆ NA PITANJE "NOVOSTI": Ni metar puta nisu izgradili oni koji su to obećavali

Novosti onlajn

14. 10. 2023. u 10:23

PREDSEDNIK Vučić danas je na otvaranju auto-puta Ruma-Šabac istakao da ni metar puta nisu izgradili oni koji su to obećavali, odgovarajući na pitanje "Novosti" o izjavama Nebojše Zelenovića.

ВУЧИЋ НА ПИТАЊЕ НОВОСТИ: Ни метар пута нису изградили они који су то обећавали

Foto: Novosti

- Slušao sam ih ja mnogo, neko je pustio i kako su vodili razgovore 2016. sa ambasadorom Peningtonom, kako su obećavali da će da grade, naravno nisu ni metar izgradili, ni metar puta platiti. Morate da imate zdravu ekonomiju da to možete da finansirate, ja sam srećan što smo to uspeli da uradimo - rekao je Vučić odgovarajući na pitanje naše novinarke.

- To više nije pitanje samo novca, već problema sa eskproprijacijom... Ponegde pogreše veštaci, poreska uprava i kažu cenu manju od realne, a imate ljude koji prijave poreze na imovinu vrednosti 4.000 evra, pa danas kažu da vredi 200.000 evra. I to tako ide. Da ne pričam da ne možete da napravite kamenolom, jer svi hoće da imaju auto-put, ali niko neće da ima kamenolom bude u njihovoj okolini. Bezbroj problema sa kojima se suočavate. Zato ovo i jeste neka vrsta podviga i presećan sam zbog toga - kazao je Vučić odgovarajući na pitanje naše novinarke.

- Verujem da ćemo za godinu dana moći da se pohvalimo da smo u 10 godina uradili činjenično više kilometara auto-puteva, teških kilometara auto-puteva, jer 30 kilometara od Čačka do Požege je teže nego ne znam šta graditi po Vojvodini, nego što smo uradili od 45. na ovamo. 

Do kraja naredne godine očekuje nas i otvaranje dela do Loznice.

- Tako bi trebalo. Već je 70 posto trase od Petlovače i Prnjavora postavljeno ka Loznici. Ostaje još mnogo da se uradi tu. Ono gde zaostajemo to je ovaj deo od Majura, preko Štitara, Slepčevića do petlovače, tu sad moramo da ubrzamo da bismo stigli. To su onda ogromne promene. Onda i Drina postaje bliža, onda nam ostaje da razmišljamo na koji način ćemo dodatno da spajamo Loznicu sa Baštom - rekao je on.  

Predsednik je kasnije, govoreći o ovoj temi kazao i da N1 pokušava da pokvari i ono čemu se svi u Srbiji raduju.

- Za mene sve kasni. Ja se trudim da stignem svuda tamo gde ovi vaši nikada nisu stigli. Oni su 2016. godine u razgovoru sa Peningtonom rekli kako će da krenu u izgradnju ovog auto-puta, na kraju ni peni nisu uložili, ni seoski put nisu izgradili - kazao je on.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (119)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)