VELIKI PLANOVI ZA SVE KRAJEVE SRBIJE Vučić: U Vranje je stigao auto-put, čim uradimo prugu do Niša, da idemo i do Preševa

Marija Stevanović

21. 10. 2023. u 07:00

PREDSEDNIK Srbije, Aleksandar Vučić prisustvovao je sinoć svečanoj ceremoniji otvaranja železničke stanice Prokop. Govoreći o železnicama koje su do sada izgrađene, predsednik Vučić je odgovorio i na pitanje "Večernjih novosti" - da li je planirano da rekonstruisana pruga stigne i do Vranja.

ВЕЛИКИ ПЛАНОВИ ЗА СВЕ КРАЈЕВЕ СРБИЈЕ Вучић: У Врање је стигао ауто-пут, čим урадимо пругу до Ниша, да идемо и до Прешева

Foto: D. Milovanović

- U Vranje je stigao mamograf. U Vranje je stigao auto-put. Da budemo fer, nikad ga stvarno niste očekivali. Svi su obećavali i govorili, a negde su svi mistili da Grdeličku klisuru niko neće moći da premosti i da izgradi auto-put - rekao je Vučić. 

Kako je istakao, pruge kroz Vojvodinu su potpuno uništene i na njima se mora raditi, ali će rekonstruisana pruga stići i do Vranja. 

- Moramo da radimo pruge kroz Vojvodinu koje su potpuno uništene. Od Pančeva, preko Zrenjanina, do Kikinde, i ovamo do Sombora, moramo da radimo ovamo oko Kraljeva, od Kraljeva do Raške, pa centralnu Srbiju, pa taj deo da pokrivamo. Čim uradimo prugu do Niša, radimo sada Niš-Brestovac, potpisaćemo sa Evropljanima ugovor, da idemo do Preševa, odnosno do granice sa Severnom Makedonijom. Nadam se da će naša makedonska braća da produže dalje, i ka grčkoj granici i ka Skoplju, da možemo veoma brzo da stižemo - rekao je predsednik odgovarajući na naše pitanje. 

Podsetimo, nakon otvaranja stanice Prokop, Beograd je bogatiji za još jedan velelepni objekat, koji predstavlja lice grada, a kako je najavljeno, u planu su još mnogi projekti koji će Srbiju učiniti još lepšom i boljom za život.

- Sam sebe često pitam... Zašto smo toliko čekali Prokop, obilaznicu, moderne aerodrome, škole.. da li se u naše radove umešala vila kao iz Andrićevog dela. Radovi na Prokopu počeli od ideje sedamdesetih, uloženo je 81, 2 miliona evra, zajedno sa 15 miliona evra uloženih u staničnu zgradu, zahvalan sam ljudima koji su dali nemerljiv doprinos ideji stvaranja Porkopa i onoga što smo stvorili, a mi smo donosili važne i hrabe odluke koje su Srbiju vukle napred. Nema sumnje da su svi želeli najbolje, i zato želim da im se zahvalim. Imali smo dovoljno hrabrosti da bez obzira na povećani javni dug u periodu 2014. ostavljamo kuvajstski novac jer novac ulažemo u prokopsku stanicu. To je bio ozbiljan novac za nas. Postavio sam sebi pitanje zašto smo to uspeli a drugi nisu. Ne mislim da je postojala ogromna razlika u želji, ali mogli smo da budemo hrabriji jer smo imali podršku anroda. Nismo morali da čekamo procedure i da se svađamo sa ostalima. Mogli smo da donosimo hrabre odluke koje su Srbiju vukle napred. To je meni, Ani, Šapiću, Malom, Vesiću is vima drugima omogućilo da budemo danas ovde - kazao je predsednik Srbije na ceremoni otvaranja "Prokopa".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (56)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić