KURTIJEVA MAŠINERIJA NE PRESTAJE SA LAŽIMA: Lažni premijer sad optužuje "novosadski klan" i ministra Vučevića

Novosti Onlajn

23. 10. 2023. u 12:23

LAŽNI premijer tzv. Kosova Aljbin Kurti na svom nalogu na Fejsbuku izneo je danas nove optužbe na račun Srbije i predsednika Aleksandra Vučića povodom događaja u Banjskoj od 24. septembra. Kurti, između ostalog, tvrdi da je "paravojni, teroristički napad u Banjskoj organizovao klan iz Novog Sada, na čijem je čelu ministar odbrane Srbije Miloš Vučević".

КУРТИЈЕВА МАШИНЕРИЈА НЕ ПРЕСТАЈЕ СА ЛАЖИМА: Лажни премијер сад оптужује новосадски клан и министра Вучевића

Foto: Profimedia

Kurti dalje navodi da je Miloš Vučević predsednik stranke SNS, da je tri puta biran za gradonačelnika Novog Sada "uz pomoć Zvonka Veselinovića i najbliži prijatelj brata predsednika Srbije Andreja Vučića".

- Oko 40 pravoslavnih hodočasnika u manastir Banjska 24. septembra bilo je iz Novog Sada. Možda slučajno, istraga bi trebalo da pokaže. Teroristička grupa u bekstvu koju predvodi Milan Radoičić boravi u Raški. Zloglasni MUP Srbije dao im je bele i crne automobile tipa škoda oktavija - napisao je Kurti.

Dodaje da je pre dve decenije Zemunski klan vladao Srbijom, a sada je njegovo mesto, kaže, zauzeo "novosadski klan".

- Zločinci u ratu, zločinci u miru, zločinci u Srbiji, zločinci na (tzv.) Kosovu - napisao je Kurti uz dodatne optužbe na račun predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koga naziva šefom svih šefova, "koji je tu da dokaže da iako zločin diktira državu, u stvari država je ta koja diktira zločin".

Kurti je naveo nadimke nekih ljudi koje optužuje da su krivi za "teror u severnim kosovskim opštinama".

- U četiri severne kosovske opštine su teror, kriminal i kultura nasilja paravojske Delija (navijača Crvene zvezde) koja se iskazuje nadimcima ekstremista kao što su: Mami, Lune, Daco, Rusi, Nemac, Gile, Drago, Aco, Comi, Beli, Mićko, Prki, Mrki.. Međutim, (tzv.) Kosovo nema jurisdikciju u Srbiji. Zar EU i SAD ne bi trebalo da formiraju Specijalni sud za novosadski klan? Balkanska mafija bi doživela kobni udarac, dok bi region Balkana bio potpuno otvoren za evropsku demokratiju, pravdu, trajni mir i ubrzani razvoj - zaključio je Kurti.

BONUS VIDEO: KOME SMETAJU DECA SA KOSMETA? Snimak koji će vam naterati suze na oči

(Kosovo onlajn)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (48)

UGROZILI NOVAKU ŽIVOT?! Skandal u Rimu, ovo je Đoković doživeo posle udarca flašom u glavu!