SAMOHRANI OTAC ŽIVI SAMO OD POLJOPRIVREDE: Porodici Đurić iz Osojana ukraden traktor - Nastavlja se serija pljački srpskih povratnika na KiM

D. Z.

30. 10. 2023. u 14:00

U NOĆI između subote i nedelje u selu Osojane, u metohijskoj opštini Istok ukraden je traktor porodici Aleksandra Đurića, samohranog oca tri ćerke koji živi isključivo od poljoprivrede.

САМОХРАНИ ОТАЦ ЖИВИ САМО ОД ПОЉОПРИВРЕДЕ: Породици Ђурић из Осојана украден трактор - Наставља се серија пљачки српских повратника на КиМ

foto Kancelarija za Kim

Kako je saopštila Kancelarija za Kosovo i Metohiju ovim je nastavljena serija pritisaka i napada na srpski narod i povratnike u selu Osojane kod Istoka, a svaki od tih incidenata ima za cilj da dodatno zastraši Srbe koji žive u ovoj metohijskoj enklavi i onemogući im ostanak i opstanak na kućnom pragu.

- Na ovaj način Đuriću je direktno ugrožena egzistencija jer mu je traktor osnovno sredstvo rada i Kancelarija za Kosovo i Metohiju pomoći će mu da stane na noge - ističu iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju i dodaju da je pre svega nekoliko dana, u Osojanu opljačkana i Crkva Svetog arhangela Gavrila, iz koje su lopovi odneli čak i pribor za pričešće bolesnika. Meštani sumnjaju da je reč o istim počiniocima i ta činjenica unela je dodatni nemir i strah među Srbe povratnike u ovom metohijskom selu kojima se mir narušava svakodnevnim incidentima i napadima.

- Uprkos ovakvim perfidnim pokušajima proterivanja od strane ekstremista i izgrednika, Srbi povratnici odlučni su da ostanu i opstanu tamo gde su se posle mnogo nedaća i muka skućili i gde samo žele da žive u miru. Toga mora da bude svesna i međunarodna zajednica i da politiku ćutanja i okretanja glave, zamene proaktivnim pristupom u rešavanju problema Srba čija je egzistencija na Kosovu i Metohiji najbrutalnije ugrožena – zaključuje se u saopštenju Kancelarije za KiM.

 

BONUS VIDEO:

PUTEVI ZA BUDUĆNOST: Druga epizoda video-serijala "Novosti"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UGROZILI NOVAKU ŽIVOT?! Skandal u Rimu, ovo je Đoković doživeo posle udarca flašom u glavu!