PREDIZBORNA CENZURA NA N1 i NOVA S: Medijski mrak na Šolakovim televizijama i zvanično zaveden

Novosti online

02. 11. 2023. u 13:56

U PREDSTOJEĆOJ izbornoj kampanji, na medijima u vlasništvu Junajted grupe i Dragana Šolaka moći će da se čuju samo glasovi koji zagovaraju njihove poslovne i političke interese, ostalima je pristup strogo zabranjen.

ПРЕДИЗБОРНА ЦЕНЗУРА НА Н1 и НОВА С: Медијски мрак на Шолаковим телевизијама и званично заведен

Foto: V. N.

Kako je saopšteno iz Šolakove firme Junajted medija, koja neposredno upravlja televizijama N1 i Nova S, „doneta je odluka da svi mediji u našem sastavu tokom predstojeće predizborne kampanje u Republici Srbiji ne objavljuju političko oglašavanje”.

Politički marketing u vreme izborne kampanje važan je izvor poslovnih prihoda za  informativne medije svuda u svetu, pa i u Srbiji. Zbog toga deluje potpuno suludo odluka grupacije iz Luksemburga da se „u znak protesta” odrekne novca koji donosi predizborno oglašavanje.

Ali to je samo na prvi pogled. Poenta je u želji Junajted grupe i njenog gazde Šolaka da uspostave apsolutnu kontrolu nad protokom informacija, tako da se čak ni u terminima za politički marketing slučajno ne provuče nešto što im ne odgovara!

Politička cenzura - to se zapravo krije iza odluke o zabrani oglašavanja izbornih lista na televizijama i portalima N1 i Nove S. Jedna dobra reč o predsedniku Aleksandru Vučiću ne sme da se pojavi na Šolakovim medijima, čak ni kao komercijalno oglašavanje.

Za to vreme, političari i izborne liste koji rade u interesu Junajted grupe i milijardera Dragana Šolaka uopšte nemaju ni potrebu da plaćaju politički marketing na N1 i Novoj S - ceo „informativni program” ovih televizija i portala jedan je veliki marketinški blok namenjen tim opcijama. Jedino što ga ne plaćaju novcem, već tako što rade u službi luksemburške hobotnice i njenog gazde, koji ih drže u džepu.

Odluka o zabrani političkog marketinga na Šolakovim medijima zato je usmerena isključivo na političku opciju koju predvodi predsednik Vučić. Svi ostali će moći, kao i do sada, bez problema da računaju na medijske i ostale bogate resurse Junajted grupe.

Zbog toga posebno cinično zvuči priča iz prljave kampanje vođene preko N1 i Nove S protiv novih medijskih zakona, da se time uspostavlja „medijski mrak” u Srbiji.

Ne samo što je tajkunske N1 i Novu S, kao i njihove gazde, na kraju demantovala lično predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen, iznevši niz pohvala na račun Srbije povodom usvajanja medijskih zakona, već je odmah potom na tim medijima i zvanično proglašen pravi medijski mrak.

 
Afera za aferom UG: Cenzurišu i u Grčkoj!

Junajted grupa je najkontroverznija medijska grupacija u celoj Evropi, predmet afera i skandala svuda gde posluje.

Najveća međunarodna afera Šolakove grupacije vezuje se za „bankara Kremlja” Volframa Kuonija, kada su mediji u Sloveniji i Italiji otkrili da je ovaj mutni Švajcarac u isto vreme najbliži poslovni partner Dragana Šolaka i ruskih tajkuna bliskih Kremlju. Šolakov Kuoni je predmet istrage državnih organa u čak tri evropske zemlje zbog sumnji da bogatim Rusima pere pare i pomaže im da izbegnu zapadne sankcije.

Glavni partner Junajted grupe u Bugarskoj je takođe lice pod sankcijama SAD, kontroverzni biznismen i proruski političar Delijan Peevski. Šolak i ekipa su preko ovog „gospodara korupcije” ušli na velika vrata na bugarsko tržište, dali su mu besmisleno veliki novac i usput pomogli da skloni svoje bogatstvo od zapadnih sankcija.

Aferama Junajted grupe u Grčkoj nema kraja - tamošnji mediji se svakog dana bave Šolakom i partnerima, od njihovih međusobnih svađa, preko ogromne finansijske krize u koju su upali i izneverenih investicija u toj zemlji, do najbrutalnije cenzure koju ta grupacija sprovodi. Naime, kada su ugledni mediji u Atini objavili podatke o astronomskim dugovima i poslovnim gubicima, iz Junajted grupe su im obustavili sve reklame, zapretili tužbom i poslali spisak naredbi kako ubuduće treba da rade.
Na sve ovo: Šolakova grupacija u Severnoj Makedoniji je zvanično osumnjičena za finansijske malverzacije i organizovani kriminal.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!