ŠEŠELJ: Nikada nismo pravili neiskrena savezništva i neprincipijelne koalicije

Novosti online

02. 11. 2023. u 18:26

ZAMENIK predsednika Srpske radikalne stranke (SRS) Aleksandar Šešelj izjavio je danas da SRS nikada nije pravila neiskrena savezništva i neprincipijelne koalicije sa političkim strankama sa kojima ne deli ideološke stavove, te da će na predstojećim izborima imati koalicioni nastup sa SNS na lokalnim, ali ne i parlamentarnim izborima.

ШЕШЕЉ: Никада нисмо правили неискрена савезништва и непринципијелне коалиције

Foto Tanjug

- SRS izlazi samostalno u poslednje 33 godine. Smatramo da je to jedini odgovoran i pošten pristup prema građanima Srbije. Nikad nismo pravili neprincipijelne koalicije i neiskrena savezništva sa političkim strankama sa kojima ne delimo ideološke stavove i to je tako i danas. U nekim lokalnim samoupravama napravili smo sporazum o koalicionom nastupu na predstojećim izborima i nadam se da ćemo svi zajedno što pre sakupiti potpise podrške - rekao je Šešelj na konferenciji za medije povodom početka prikupljanja potpisa.

Na lokalnim izborima, uključujući i beogradske izbore, dodao je, ići će u koaliciji sa Srpskom naprednom strankom, dok na parlamentarnim nastupaju samostalno.

SRS je danas počela sa prikupljanjem potpisa podrške za predstojeće lokalne i parlamentarne izbore, a Šešelj je rekao da se nada da će ih sakupiti i predati u najkraćem mogućem roku.

Šešelj je izrazio uverenje da će SRS nakon predstojećih parlamentarnih izbora u Skupštini Srbije predstavljati najsnažniju nacionalnu opciju u srpskom parlamentu.

- Najsnažnija opcija koja će se zalagati da Srbija prestane sa tzv. procesom evropskih integracija, zato što smo uvereni da se sva nacionalna nesreća koja se dešava u Srbiji, i svi problemi koje Srbija ima na privrednom planu, kao i svi pritisci koji su povezani sa našom spoljnom politikom upravo, pre svega, tiču procesa evropskih integracija - rekao je Šešelj.

On je naglasio da SRS nikada neće odustati od savezništva sa Rusijom te da će biti "brana u srpskom parlamentu" svima onima koji zahtevaju i pokušavaju da Srbija uvede sankcije Rusiji.

- I da na taj način ugrozi svoj međunarodni položaj i počini jednu sramotu za naše bratske, tradicionalne i istorijske odnose sa Rusijom. Takođe ćemo se suprotstavljati svima onima koji danas sramotno zahtevaju da se Srbiji uvedu nekakve sankcije - rekao je Šešelj.

SRS je jedna od najozbiljnijih političkih stranaka na srpskoj političkoj sceni, dodao je, i naglasio da jedino oni ozbiljno pripristupaju najvažnijim problemima građana Srbije i svim društvenim pitanjima.

- Smatramo da imamo najbolja rešenja za sve te probleme. Smatram da postoji alternativa tzv. EU putu Srbije i smatramo da Srbija treba da postane prva evropska zemlja članica BRIKS-a. To je naša velika istorijska šansa za ubrzani razvoj, ekonomski prosperitet i dalje unapređenje životnog standarda svih građana Srbije - rekao je Šešelj. 

Na pitanje novinara kakvu su odluku doneli po pitanju gradskih izbora, on je rekao da su juče za Beograd sklopili sporazum o koalicionom nastupu, odnosno zajedničkoj izbornoj listi.

- Naši kandidati su kandidati na našoj zajedničkoj listi. To je dogovor koji smo mi postigli. Mi ćemo nastupiti koaliciono ne samo u Beogradu, nego u mnogim mestima u Srbiji. To je odluka i sloboda koju imaju svi naši lokalni odbori svuda da uspostave i nastupaju u koalicije - dodao je on.

Šešelj je rekao da su na lokalnom nivou vrlo lako usaglasili program za predstojeće beogradske izbore.

- Mi smo sa Aleksandrom Šapićem imali saradnju u prethodnom mandatu na opštini Novi Beograd i verujem da je ta saradnja bila na korist svih građana Novog Beograda - dodao je on.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

VEĆ OD 380 EVRA: Evo kako da posetite ovu egzotičnu destinaciju za malo para i to na 8, 11 ili 12 dana avionom