PETKOVIĆ: Nismo se plašili ni većih nasilnika od Kurtija, nema priznanja

Tanjug

11. 11. 2023. u 17:51

DIREKTOR kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković poručio je danas da se Srbija u prošlosti nije plašila "ni većih nasilnika" od premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija i naglasio da je to "odgovor na sva njegova sanjarenja o velikoj Albaniji i nekakvom de fakto ili de jure priznanju" od strane Beograda.

ПЕТКОВИЋ: Нисмо се плашили ни већих насилника од Куртија, нема признања

Foto: Tanjug

Petković je u saopštenju naveo da je Kurti, "kao ideološko dete Adema Demaćija i verni sledbenik ideje agresivnog velikoalbanskog ekspanzionizma", najveća bezbednosna pretnja regionu, i ocenio da dok god on bude na pozicijama moći, niko na zapadnom Balkanu neće moći mirno da spava.

-Kurti smatra da je kriza u kojoj se svet nalazi prilika koju ne sme da propusti i da je ovo trenutak kada bi nekažnjeno i bez međunarodnog odgovora mogli da prođu i brutalno etničko čišćenje srpskog naroda sa vekovnih ognjišta na Kosovu i Metohiji, ali i destabilizacija i pokušaji komadanje drugih država na Zapadnom Balkanu u kojima Albanci figuriraju kao demografski i politički faktor, dodao je Petković.

Ističe da u tom smislu "Kurtijev plen nije samo Srbija", već i druge države u regionu u kojima on, smatra Petković, želi da agresivnim metodama, obrušavajući se na slabe ili miroljubive, sprovede velikoalbanski projekat.

Petković upozorava da Kurti taj projekat i u međunarodnoj javnosti nastoji da nametne kao neminovnost igrajući na kartu straha Evropljana od reprize sukoba na Zapadnom Balkanu, iako je on, kako ističe, sam jedini i najveći proizvođač kriza u regionu.

Srbija jeste miroljubiva, ali nije slaba, i nije se u prošlosti plašila ni većih nasilnika od Aljbina Kurtija, i to je odgovor na sva njegova sanjarenja o velikoj Albaniji i nekakvom de fakto ili de jure priznanju od strane Srbije. Beograd je uvek spreman da razgovara o mirnom rešavanju problema u regionu dok god postoji imalo nade da se na taj način može obuzdati nasilno ludovanje Aljbina Kurtija i njegovih istomišljenika, ali nijednog trenutka neće ustuknuti pred pretnjama i pristati na to da nepravo može da bude legalizovano nasiljem, naveo je Petković.

BONUS VIDEO - RUSKA PACIFIČKA FLOTA: Izvođenje vežbe odbrane Severnog morskog puta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (62)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!