KARAN O ŠPIJUNAŽI HRVATSKOG DIPLOMATE ŠNAJDERA: Hrvatska prema Srbiji ima drzak pristup od rata pa do danas

M. St.

21. 11. 2023. u 15:16

VOJNI analitičar i bivši oficir KOS Ljuban Karan, reagujući na špijunažu hrvatskog diplomate Hrvoja Šnajdera, objašnjava da Hrvatska ima drzak pristup prema Srbiji od rata pa do danas, i da ovo nije prvi put da pokazuju agresivnost u nedozvoljenom obaveštajnom radu.

КАРАН О ШПИЈУНАЖИ ХРВАТСКОГ ДИПЛОМАТЕ ШНАЈДЕРА: Хрватска према Србији има дрзак приступ од рата па до данас

Foto: Printscreen/TV Pink

- Nije prvi put da se njihov nezakonit rad otkriva, a čak je bilo i krivičnih prijava vezano za njihove agente i špijune - navodi Karan, za "Novosti". - Oni sada pokušavaju da obaveštajnim radom prema Srbiji, ometaju srpske i druge obaveštajne službe, da idu na kompromitaciju kadrova, da bi uspeli da sa tih mesta sklone nepodobne po njih i postave one koji bi radili u njihovom interesu. Cilj i hrvatskih, bošnjačkih, albanskih službi je da dovedu poslušnike koji će da ispunjavaju naloge velikih sila.

Karan ukazuje na više područja interesovanja hrvatskih službi koje su se razgranale:

- Prvo su jurili nekakve lažne svedoke koji bi svedočili u slučaju lažnih optužnica protiv Srba. Drugi put je bio da ucenjuju dobar deo populacije izbeglih Srba, njihovom imovinom, privilegijama koje su stekli tokom života u Hrvatskoj, a sve kako bi zauzvrat dobili ono što im već pripada.

Potpukovnik u penziji i bivši oficir ističe da se baš na slučaju Šnajder vidi zašto toliko smeta Aleksandar Vulin zapadnim zemljama, kao i snažna i razvijena BIA.

"Hrvatska služba je samo ekspozitura moćnih zapadnih službi i one zajedno rade na podrivanju ustavnog poretka Srbije i aktuelne vlasti. Zato je razbijanje ove mreže agenata na čelu sa Šnajderom veliki uspeh naše službe. Pre svega čestitam ljudima iz operative BIA, čestitam bivšem direktoru BIA Aleksandru Vulinu", istakao je Ljuban Karan.

"Paralelno sa prodorom ovih stranih službi u Srbiji koji postaje isuviše drzak, pojedinci iz zapadnih centara moći nastoje da naše službe oslabe maksimalno i onda vrše te kadrovske pritiske. Sada odjednom zapadnim vladama smeta Aleksandar Vulin. Zašto smeta? Zato što je vrlo uspešno vodio neke druge resore i pokrenuo značajna pitanja. Vulin je bio ključna ličnost i predsednikov saveznik kada je predsednik Vučić pokrenuo obračun sa mafijom u Srbiji. Evo i sada se vidi zašto smeta Aleksandar Vulin, zato što je uspešno pokrenuo obračun sa stranim obaveštajnim mrežama u Srbiji", naglasio je Karan i dodao da je Šnajder birao i vrbovao ljude koji mogu da utiču na javnost Srbije.

"Očito su zapadne službe preko hrvatske službe pripremale podrivačke aktivnosti vezano za izbore, jasno je da su hteli nasilnu promenu vlasti u Srbiji, nerede i unutrašnje sukobe u državi. Plan im je zahvaljujući BIA propao", poručio je Ljuban Karan.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)