POVEĆANJE PRIVREDNE SARADNJE I VELIKA BLISKOST DVA NARODA: Brnabić razgovarala sa predsednikom Kipra

Tanjug

23. 11. 2023. u 18:59

PREDSEDNICA Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa predsednikom Republike Kipar Nikosom Hristodulidisom i ocenila da dve zemlje povezuju čvrsto prijateljstvo, istorijski potvrđena bliskost i solidarnost dva naroda, utemeljena na punom razumevanju i dugogodišnjoj uzajamnoj podršci.

ПОВЕЋАЊЕ ПРИВРЕДНЕ САРАДЊЕ И ВЕЛИКА БЛИСКОСТ ДВА НАРОДА: Брнабић разговарала са председником Кипра

Foto: Tanjug

Predsednica vlade istakla je da o posvećenosti unapređenju saradnje svedoči i održavanje treće zajednička sednica dveju vlada i izrazila uverenje da će potpisani memorandumi doprineti čvršćoj saradnji, pre svega u oblastima obrazovanja, nauke, tehnološkog razvoja i inovacija, navedeno je u saopštenju vlade.

Kako je ocenila Brnabić, najveću mogućnost za unapređenje privredne saradnje, predstavlja povećanje kiparskih direktnih investicija u privredu Srbije i pozvala kiparske kompanije da u većem broju investiraju na srpskom tržištu.

Foto: Tanjug

Izrazila je očekivanje da će, osim povećanja trgovinske razmene, biti razmotrena i saradnja u oblastima energetike, poljoprivrede i turizma, u kojima dve zemlje poseduju značajne potencijale.

Predsednik Hristodulidis poručio je da je Kipar posvećen ubrzanju procesa pristupanja Evropskoj uniji zemalja Zapadnog Balkana i preneo čvrstu podršku Srbiji na njenom evropskom putu, imajući u vidu da jedino takva politika osigurava stabilnost u regionu i Evropi.

Poručujući da dve zemlje imaju jednak stav kada je u pitanju poštovanje međunarodnog prava, predsednica vlade zahvalila je na kontinuiranoj podršci Kipra suverenitetu i teritorijalnom integritetu Srbije, navedeno je u saopštenju.

BONUS VIDEO: DRAMA U NOVOM PAZARU: Otac Đilasovog glavnog čoveka u gradu napao Gradsku izbornu komisiju

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (51)

NOVAK ĐOKOVIĆ TAJNO U URGENTNOM CENTRU: Ovo su rezultati pregleda posle udarca flašom u glavu!