SRBINU POTVRĐENA PRESUDA OD 12 GODINA ZATVORA: Advokat LJubomir Pantović - Pravično suđenje Zoranu Đokiću notorna neistina

D. Z.

12. 12. 2023. u 15:34

Komentarišući obrazloženje tzv. Ustavnog suda Kosova koji je, reagujući po žalbi odbrane Zorana Đokića, (52) iz Peći, osuđenog na dvanaest godina zatvora za navodni ratni zločin protiv civilnog stanovništva, da je ovom Srbinu omogućeno pravično suđenje, advokat Ljubomir Pantović ističe da je posle osmanaaest meseci i sedam dana sud odbio njegovu žalbu ocenivši je neosnovanom.

СРБИНУ ПОТВРЂЕНА ПРЕСУДА ОД 12 ГОДИНА ЗАТВОРА: Адвокат Љубомир Пантовић -  Правично суђење Зорану Ђокићу ноторна неистина

Foto radio Kontakt plus

- Odluku suda još nisam dobio napismenio ali sam saznao sinoć da je Ustavni sud potvrdio da je Đokić imao pravično suđenje, što je totalna neistina. Budući da je tužilaštvo prvobitno uvidelo da nema dokaza protiv mog klijenta, optužnica je u završnoj reči bila izmenjenja tako što su saslušana dva instruisana svedoka odnosno dodata su tri nova dela na štetu mog klijenta, a da pritom nije dato obrazloženje nijednog akta. Dakle, optužnica bez obrazloženja je nezamisliva budući da svaki pravni akt mora da ima obrazloženje optužnice posebno kada se radi o krivičnom postupku -pojašnjava revoltirano avdokat Pantović.

Pantović dodaje da će u februaru 2024. biti pet godina kako se Đokić nalazi u pritvoru zatvora visokog rizika za navodna dela ratnog zločina protiv civilnog stanovništva.

Inače, Đokić je pre hapšenja na administrativnom prelazu Jarinje bezbroj puta dolazio na Kosovo i Metohiju, gde je i radio u međunarodnim organizacijama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)