SRBIJA JE UZ NAS I MI SMO UZ NJU: "Novosti" sa Srbima sa Kosova i Metohije pristiglim na glasanje (FOTO/VIDEO)

D. Zečević

19. 12. 2023. u 12:27

SRBI sa Kosova i Metohije, njih čak 71,56 odsto, na nedeljnim izborima podržali su listu "Srbija ne sme da stane" čiji je nosilac predsednik Aleksandar Vučić.

СРБИЈА ЈЕ УЗ НАС И МИ СМО УЗ ЊУ: Новости са Србима са Косова и Метохије пристиглим на гласање (ФОТО/ВИДЕО)

Srbi iz južne pokrajine u redovima ispred birališta, Foto D. Zečević

Ovakvo izjašnjavanje naših sunarodnika iz južne pokrajine tumači se i kao svojevrsna potvrda ispravnosti Vučićeve politike oko KiM, ali i jasan signal da naš narod želi čvrste veze sa jedinom državom koju priznaje - Srbijom.

Lista "Srbija ne sme da stane" dobila je podršku 17.087 birača, na drugom mestu je SPS Ivice Dačića sa 2.249 glasova (9,42 odsto), "Srbija protiv nasilja" - 1.042 glasa (4,36 odsto), Koalicija NADA - 303 glasa (3,78%), a "Mi, glas iz naroda" - 579 glasova (2,42%).

To što je svaki četvrti naš sunarodnik sa KiM u ovakvim okolnostima izašao na biralište svojevrstan je podvig. Voljom Prištine njima je bilo onemogućeno da glasaju u svojim sredinama, pa su bili prinuđeni da se upute ka centralnoj Srbiji, gde je za njih bilo otvoreno 51 biračko mesto u Raški, Tutinu, Kuršumliji i Vranju. Putovali su od ranih jutarnjih sati prelazeći na desetine kilometara, pa čekali na administrativnim prelazima kako bi stigli do birališta.

- Izlazeći na izbore uprkos svim preprekama, Srbi sa KiM pokazali su jedinstvo, ali i da veruju politici predsednika Vučića, što pokazuje i broj glasova koje je njegova lista osvojila. Pokazali su i svoju političku zrelost, jer znaju da je predsednik bezbroj puta boravio na KiM, kao i da je urađeno sve što je obećano. Još dosta toga treba da se uradi, ali je najbitnije da Srbi sa KiM dobro znaju da su samo jaka vlada u Beogradu, na čelu sa jakim i nezavisnim predsednikom kao što je Vučić, garant opstanka i ostanka srpskog naroda na KiM - kaže dr Zlatan Elek, predsednik Srpske liste i direktor KBC u Kosovskoj Mitrovici.

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković zahvalio je na požrtvovanju našim sunarodnicima, jer su, kako je naveo, i ovoga puta celome svetu pokazali koliko su odani svojoj jedinoj državi Srbiji i koliko im je stalo do našeg Kosova i Metohije:

- Naš narod sa KiM opet je pokazao da zajedno, čuvajući jedinstvo, možemo biti najsnažnija brana i bedem svima koji koji žele da zatru srpsko ime i postojanje na KiM. A Aljbin Kurti, onemogućivši našem narodu da svoje biračko pravo ostvari na Kosovu i Metohiji, ponovo je udario na osnovna ljudska i građanska prava Srba koji su mu jasno pokazali da je njihova volja i rešenost da odlučuju o svojoj budućnosti - nesalomiva.

 

Foto D. Milovanović

 

Uz svoju državu

ISTORIČAR Aleksandar Gudžić, iz Gračanice, kaže da Srbi sa KiM podržavaju svoju državu Srbiju, a samim tim i državno rukovodstvo. A nekadašnji načelnik Kosovskog upravnog okruga Srđan Vasić, takođe iz Gračanice, ističe da glasanje na izborima koje raspisuje Srbija predstavlja kontinuitet srpske državnosti na KiM.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

PROROČANSTVO SE ISPUNILO: Neka se Zapad spremi! On je novi ruski ministar sporta - želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar