UZURPIRALI TUĐE: Srpska lista o upadu policije i pripadnika Agencije za privatizaciju u Rajsku banju

D. Z.

19. 12. 2023. u 19:17

SRPSKA lista najoštrije osuđuje otimačinu kompleksa Rajska banja u Banjskoj, u režiji antisrpskog režima Aljbina Kurtija koji pred očima međunarodne zajednice otima ovaj izuzetno vredan i značajan banjski kompleks od srpskog naroda.

УЗУРПИРАЛИ ТУЂЕ: Српска листа о упаду полиције и припадника Агенције за приватизацију у Рајску бању

foto srpska lista

Kako se navodi u saopštenju Srpske liste, Kompleks Rajska banja je izgrađen isključivo novcem Vlade Republike Srbije investiranog preko Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

- Kompleks je otvoren 2019. godine i kosovske institucije nisu u njega uložile ni jedan jedini dinar, te nemaju nikakvog pravnog osnova da budu u njemu, ili glume vlasnike. U ovom kompleksu, koji je blokiran skoro četiri meseca, svoje parče hleba zarađuje više desetina srpskih porodica, a više hiljada bolesnih građana lek za svoje bolesti je pronalazilo u ovoj banji godinama unazad, sve dok uz brutalnu silu kompleks nije zatvoren septembra meseca a danas i uzurpiran – saopštila je večeras Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Iz Kancelarije za KiM dodaju da je otimanje zemlje srpskim domaćinima u Leposaviću i Zubinom Potoku koji je prošao bez adekvatne reakcije međunarodnih predstavnika dalo prostor Kurtijevom režimu da nastavi sa takvim aktivnostima pa je danas na red da se otima došla Rajska banja i zemlja srpskim domaćinima u selu Banov Do.

- Što se grbo rodi vreme ne ispravi, pa ni karakter ovog antisrpskog režima koji svakoga dana svima jasno pokazuje svoj okupatorski i tiranski karakter koji ne bira način da teroriše srpski narod. Zahtevamo hitnu reakciju međunarodne zajednice, zemalja Kvinte i posrednika u dijalogu. Otimačina i razbojništvo Kurtijevog režima mora prestati a međunarodne snage moraju reagovati na ovo ogoljeno kršenje elementarnih prava srpskog naroda, pravo na imovinu, pravo na lečenje i rad - navodi se u saopštenju Srpske liste.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)