ALBANCI STAVLJAJU ŠAPE NA CRKVE: Još jedna pravoslavna svetinja na Kosovu i Metohiji na meti Kurtijevih institucija

D. Z.

26. 12. 2023. u 16:05

POSLE zaposedanja crkve u Vinarcu nedaleko od Kosovske Mitrovice gde i dalje obavljaju radove u unutrašnjosti ovog pravoslavnog obekta koji su „proglasili“ katoličkom crkvom, tzv. Ministarstvo kulture u Prištini „stavilo je pod zaštitu“ i crkvu u Gornjem Strmcu u opštini Zubin Potok na severu Kosova i Metohije.

АЛБАНЦИ СТАВЉАЈУ ШАПЕ НА ЦРКВЕ: Још једна православна светиња на Косову и Метохији на мети Куртијевих институција

Foto: Profimedia

Ovu vest preneli su i elektronski mediji na albanskom, koji su naveli da je u pitanju „rimokatolička crkva“ iako na ovom području nema vernika rimokatoličke veroispovesti jer je Zubin Potok većinski srpska opština.

- Ovi neviđeni i necivilizovani postupci u božićnim danima savršeno opisuju stvarnost današnjeg Kosova – naveo je Dragiša Mijačić, koordinator Nacionalnog konventa o EU za poglavlje 35 napisavši na jednoj od društvenih mreža , dok je samo pre dva dnaa eparhija raško-prizrenska saopštila da je tzv Ministarstvo kulture Koosva zauzelo crkvu u Gornjem Vinarcu a sve u cilju prisvajanja imovine srpske pravoslavne crkve.

Inače, nedavno je od strane lažnog albanskog sveštenika i grupe Albanaca iz Podujeva obijena i crkva u selu Rakinica kod POdujeva , međutim, svi ovi napadi na imovinu Srpske pravoslavne crkve na Kosovu i Metohiji ostaju bez osude i reakcije međunarodnih misija i organizacija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)