MINISTAR JOVANOVIĆ OSUDIO POTEZ PRIŠTINE: Niko nema pravo da ugrožava rad medijskih radnika

Novosti online

04. 01. 2024. u 14:07

MINISTAR informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović najoštrije je osudio potez Prištine da zabrani ulazak na Kosovo i Metohiju novinaru Tanjuga Anđelku Utješanoviću.

МИНИСТАР ЈОВАНОВИЋ ОСУДИО ПОТЕЗ ПРИШТИНЕ: Нико нема право да угрожава рад медијских радника

Foto: Ministarstvo

Ministar ističe da je svaka zabrana, ograničenje slobode kretanja ili ugrožavanje rada novinara neprihvatljivo i da svi novinari treba nesmetano da obavljaju svoj posao.

- Niko nema pravo da ugrožava rad medijskih radnika, sloboda izražavanja je temeljna vrednost svakog demokratskog društva koju svi treba da uvažavamo i poštujemo. Nadam se da ovakve jednostrane odluke privremenih institucija u Prištini ovoga puta neće proći makar bez reakcije međunarodne zajednice. Nažalost, ovaj potez samo pokazuje odnos Prištine prema Srbima i ostalim nealbancima koji žive u južnoj srpskoj pokrajini. Oni su građani drugog reda bez osnovnih ljudskih prava i građanskih sloboda - istakao je Jovanović.

Novinar Anđelko Utješanović krenuo je u sredu, 3. januara sa delegacijom Srpske pravoslavne crkve na Kosovo i Metohiju, kako bi izveštavao o poseti patrijarha Porfirija srpskim manastirima.

Bez bilo kakvog obrazloženja zaustavljen je na administrativnom prelazu Merdare i nije mu dozvoljen ulazak na Kosovo i Metohiju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)