BILČIK OTKRIO: Evo kada će se o izborima u Srbiji raspravljati u Evropskom parlamentu

Novosti online

12. 01. 2024. u 19:26

IZVESTILAC za Srbiju i predstavnik grupe Evropske narodne partije (EPP) u Evropskom parlamentu Vladimir Bilčik rekao je za Demostat da nijedna poslanička grupa u Evropskom parlamentu ne može ništa da blokira jer Evropski parlament donosi kolektivne odluke, na osnovu većine poslaničkih grupa dodajući da moraju diskutovati o onome što se desilo u Srbiji tokom izbora.

БИЛЧИК ОТКРИО: Ево када ће се о изборима у Србији расправљати у Европском парламенту

foto: Tviter

- Istovremeno, ta diskusija mora da bude zasnovana na činjenicama što je više moguće i smatram da je izveštaj Oebsa/Odihra koji će biti objavljen narednih sedmica, dobra osnova za takvu debate - naveo je Bilčik.

S druge strane, Klemen Grošelj, poslanik grupe "Obnovimo Evropu" u Evropskom parlamentu, objavio je danas na društvenoj mreži "X" reagujući na saznanja Demostata da neće biti održana rasprava o Srbiji sledeće sedmice u EP:

"Nije potreban komentar. Sam čin mnogo govori o današnjim političkim vrednostima i principima EPP (Evropske narodne partije) i njihovoj viziji razvoja EU i budućnosti Zapadnog Balkana."

Demostat je u četvrtak prvi objavio vest da EP neće sledeće sedmice raspravljati o aktuelnoj političkoj krizi u Srbiji, nastaloj nakon izbora 17. decembra.

- Verovatno neće biti nikakve rasprave o izborima u Srbiji sve dok u februaru ne bude objavljen finalni izveštaj međunarodne posmatračke misije, u kojoj su bili i predstavnici Evropskog parlamenta. Nije bilo dovoljno podrške poslaničkih grupa da se takva tema nađe na agendi plenarne sednice, naročito se tome protivila EPP - kazao je nezvanično izvor Demostata iz Evropskog parlamenta.

BONUS VIDEO: SVE ZARAD VLASTI, NOVCA I MOĆI - Laži opozicije ruše se kao kula od karata

(Kosovo onlajn)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)