ZAŠTO ŠPIJUNI OPERIŠU U SRBIJI? Vučić objasnio

Novosti online

13. 01. 2024. u 14:13

BEZBEDNOSNO-INFORMATIVNA agencija će nastaviti da radi svoj posao, a nema sumnje da je na teritoriji Srbije pojačano dejstvo i prisustvo različitih obaveštajnih i svih drugih agencija iz inostranstva, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

ЗАШТО ШПИЈУНИ ОПЕРИШУ У СРБИЈИ? Вучић објаснио

Foto: MUP RS/Vikipedija/Ilustracija

Vučić je to rekao odgovarajući na pitanje u vezi sa hapšenjem srpskog državljanima koji je, kako je rečeno, radio u korist špijunskih službi Albanije.

Vučić je rekao da je dobio nešto širi izveštaj i da je to posao za BIA, ali da nema sumnje da je pojačano prisustvo obaveštajnih agencija "iz razumljivih razloga".

- Naša zemlja je zemlja koja se ne uklapa u kalupe poslušništva i podaništva, naša zemlja je slobodna i slobodarska, naša zemlja je nezavisna i naša zemlja donosi odluke u skladu sa interesima našeg naroda i naših građana, a ne u skladu sa diktatima koje dobijaju bilo od koga spolja - istakao je Vučić.

Podsetimo, kako su novosti objavile u petak pripadnici BIA otkrili su i razbili još jednu špijunsku mrežu na teritoriji naše zemlje. Uhapšen je D.R. državljanin Srbije zbog sumnje da je počinio krivično delo Špijunaža, a Više javno tužilaštvo u Jagodini mu je, kako saznajemo, predložilo određivanje pritvora.

Sumnja se da je D.R. postao saradnik Državne informativne službe Albanije – ŠIŠ 2022. godine, po čijim nalozima i zadacima je delovao do hapšenja. Posredstvom obaveštajne službe Albanije D.R.  je uspostavio kontakte i sa bezbednosnom strukturom koja deluje pod ingerencijom privremenih prištinskih institucija, tzv. „Obaveštajnom agencijom Kosova“. Radeći po nalozima i zadacima pomenutih struktura, D.R. se angažovao na prikupljanju relevantnih političkih, bezbednosnih i ekonomskih podataka u našoj zemlji, koji su bili predmet interesovanja obaveštajne službe Albanije. U realizaciju navedenih aktivnosti, uključio je pojedine svoje bliske veze, koje su po njegovim nalozima, dalje realizovali zadatke dobijene od strane OS Albanije, kreirajući na taj način svojevrsnu obaveštajnu mrežu.  Više o tome čitajte KLIKOM OVDE!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (55)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)