OPTUŽUJU VUČIĆA DA NEGIRA MASAKR: Obeležavanje 25. godišnjice ubistva terorista u Račku, Priština iskoristila za nove provokacije

M. St.

16. 01. 2024. u 07:30

UPRKOS dokazima da je Račak bila legitimna akcija srpske policije protiv terorističke OVK, 25. godišnjicu oružanog sukoba koji je bio izgovor za bombardovanje Jugoslavije 1999, prištinska strana iskoristila je za nove provokacije. A glavni zagovornik teze da je bilo masakra, bivši šef misije OEBS Vilijem Voker, vratio se juče na "mesto zločina".

ОПТУЖУЈУ ВУЧИЋА ДА НЕГИРА МАСАКР: Обележавање 25. годишњице убиства терориста у Рачку, Приштина искористила за нове провокације

Foto EPA

Odajući poštu stradalima, prištinsko rukovodstvo zahvalilo je Vokeru što je "postao glas žrtava".

- Kada nam je bila potrebna zaštita demokratskog sveta, masakr u Račku je internacionalizovao pitanje Kosova - rekla je predsednica tzv. Kosova Vjosa Osmani i navela da "režim predsednika Srbije Aleksandra Vučića, osim što negira masakr, hapsi i muči one koji polažu cveće na grobove dece rata". (aluzija na privođenje političkog cirkuzanta Nikole Sandulovića. prim. aut.)

Voker je juče rekao da zbog žrtvovanja mnogih, "Kosovo danas ima potpuno funkcionalnu demokratiju", i dodao da je ponosan što je među članovima porodica stradalih.

- Ovo nije moja prva poseta Račku, mislim da je 21, 22. ili 23. Dolazim da odam čast selu Račak, da pozdravim svoje prijatelje, porodice iz sela Račak - rekao je Voker.

Osnivač Pokreta socijalista Aleksandar Vulin poručio je da se "danas svakom Srbinu koji kaže istinu o Račku sudi, a Srbiji zabranjuje da se bori za svoje Kosovo i Metohiju":

- Srbima koji se ne predaju, uvode se sankcije, a šiptarskim teroristima prodaju se "džavelini". Sve to govori da borba za slobodnu i samostalnu Srbiju nije gotova, sve dok ima slobodnih Srba koji se ne boje da borbu vode.

 Hovenijer: Stali smo u odbranu

AMERIČKI ambasador u Prištini Džefri Hovenijer poručio je da niko ne bi trebalo da zaboravi šta se desilo u Račku i "zašto su SAD stale u odbranu naroda Kosova":

- Prema rečima dr Martina Lutera Kinga: "Nepravda bilo gde je pretnja pravdi svuda." Neka niko ne zaboravi ili negira šta se desilo u Račku, niti zašto su SAD i naši saveznici stali u odbranu naroda Kosova. Dobro se sećam tog dana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (31)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!