Nastavlja se potpisivanje peticije građana u severnoj Mitrovici i Leposaviću

D. Z.

18. 01. 2024. u 12:10

POTPISIVANjE peticije za smenu albanskih graodnačelnika u opštinama severna Mitrovica i Leposavić koja je otpočela juče u devet sati nastavljena je i danas, a prema rečima Sanje Lazarević Krtinić jedne od inicijatora ove peticije, građani i danas dolaze da daju svoje potpise

Наставља се потписивање петиције грађана у северној Митровици и Лепосавићу

foto d.z.

- U suštini smo zadovoljni jer je kontinuitet odziva građana pristutan iako ih je manji broj nego juče - kaže za "Novosti" Sanja Kritnić napominjući da je potpisivanje peticije za smenu albanskog nelegitimnog gradonačelnika Erdena Atića u interesu srpskog naroda ali i svih žitelja ove opštine.

Na pitanje do kada će trajti potpisivanje peticije, Krtinić ističe da to zavisi od broja prokupljenih potpisa i da je namera organizatora da prikupe što veći broj poptisa građana kako im iz Centrlane izborne komisije u Prištini ne bi vraćali peticiju.

Inače, za Atićevu smenu potrebno je 3.640 glasova građana odnsono 20 odsto od ukupnog broja birača upisanih u birački spisak. Poptisivanje peticije nastavljeno je i u Lepisaviću za smenu takođe nelegitimnog gradonačelnika Ljuljzima Hetemija koji je kao i Erden Atić iz pokreta Samoopredeljenje aktuelnog premijera tzv. Kosova Aljbina Kurtija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)