KRASNIĆI I SELJIMI OSTAJU U PRITVORU: Sud u Hagu zaključio da moraju biti pod nadzorom jer postoji mogućnost uticaja na svedoke

S.S.R.

18. 01. 2024. u 17:11

SPECIJALIZOVANI sud za ratne zločine na Kosovu i Metohiji naložio je dalji pritvor za nekadašnje lidere tzv. Oslobodilačke vojske Kosova Jakupa Krasnićija i Redžepa Seljimija, koji su zajedno sa Hašimom Tačijem i Kadrijem Veseljijem optuženi za ratne i zločine protiv čovečnosti.

КРАСНИЋИ И СЕЉИМИ ОСТАЈУ У ПРИТВОРУ:  Суд у Хагу закључио да морају бити под надзором јер постоји могућност утицаја на сведоке

Jakup Krasnić, Foto Printskrin

- U slučaju obojice optuženih sudije su zaključile da i dalje postoji opasnost od ometanja postupka i izvršenja novih krivičnih dela protiv lica koja se smatraju protivnicima OVK, uključujući svedoke koji su već svedočili ili bi mogli da svedoče u ovom predmetu. Pretresni panel je ostao pri stavu da se ta opasnost može umanjiti isključivo primenom režima nadzora komunikacija kakav postoji u pritvorskom objektu Specijalizovanih veća - navodi se u odluci. 

Isti stav je zauzet nedavno i u slučaju Veseljija i Tačija. Sva četvorica su u pritvoru od novembra 2020. godine i sud je više puta isticao da je veliki problem na Kosovu i Metohiji zastrašivanje svedoka i nije prihvatio nijedan od zahteva za njihovo puštanje na privremenu slobodu. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu