KURTIJEVI GRADONAČELNICI ODBROJAVAJU SITNO DO KRAJA: Prikupljeni potpisi za njihovu smenu u Leposaviću i Kosovskoj Mitrovici

Novosti onlajn

19. 01. 2024. u 09:09

DIREKTOR Kancelarije za KiM Petar Petković izjavio je danas da su prikupljeni potpisi za smenu gradonačelnika na severu KiM u opštinama Kosovska Mitrovica i Leposavić, a da od danas počinje prikupljanje potpisa i u Zvečanu i Zubinom Potoku.

КУРТИЈЕВИ ГРАДОНАЧЕЛНИЦИ ОДБРОЈАВАЈУ СИТНО ДО КРАЈА: Прикупљени потписи за њихову смену у Лепосавићу и Косовској Митровици

Foto: D. Zečević

- Neophodno je da dođe ne samo do smene tih lažnih nelegitimnih gradonačelnika već i do smene albanskih nelegitimnih odbornika koji su takođe izabrani na tim "izborima" u aprilu prošle godine - rekao je Petković za RTS.

Petković je precizirao da danas u 9 sati počinje prikupljanje potpisa u Zvečanu i Zubinom Potoku i da očekuje da će vrlo brzo i građani i u te dve opštine prikupiti potpise i tako jasno staviti do znanja da tzv. gradonačelnici nemaju šta da traže u opštinama i institucijama koje pripadaju Srbima.

On je rekao da je od 5. decembra kada je pokrenuta inicijativa za smenu gradonačelnika u četiri opštine na severu Kosova i Metohije nastala potpuna panika u Prištini i da su prištinske vlasti na razne načine pokušavale da spreče taj proces.

- Kad bih vam pričao o svim mogućim potezima Prištine i tog albanskog lokalnog rukovodstva u četiri opštine, mogao bih knjigu da napišem koji su sve to bili izmišljeni razlozi i opstrukcije, samo da ne bi došlo do početka prikupljanja potpisa - rekao je Petković.

BONUS VIDEO: "NOVOSTI" U KOSOVSKOJ MITROVICI - Bačena bomba u blizini hotela

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (29)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)