ANTISRPSKO MEDIJSKO BRATSTVO Analiza "Novosti": Kako radi poslovna internacionala Šolaka i Ivanovića

V.N.

25. 01. 2024. u 07:00

RADUJEM se novom dolasku predsednika Srbije u Crnu Goru i nadam se da će se posle toga povući iz politike. To je poruka Željka Ivanovića, jednog od osnivača podgoričkog dnevnika "Vijesti", koji je u broju od ponedeljka na naslovnoj strani doveo u vezu brata i sina šefa naše države sa organizovanim kriminalom, a sve pozivajući se na prepiske prljavih policajaca iz Montenegra koji su radili za zloglasni "kavački klan".

АНТИСРПСКО МЕДИЈСКО БРАТСТВО Анализа Новости: Како ради пословна интернационала Шолака и Ивановића

Foto: Printskron

Prateći Ivanovićev žurnalistički opus, mogla bi se i napraviti inverzija komentara o Vučiću. On bi se, zasigurno, pre radovao odlasku s vlasti najjače političke figure u našoj državi, nego njegovom službenom dolasku u vilu "Gorica".

Uostalom, i javno izražena želja, preko Šolakove "Nove", o Vučićevoj prevremenoj penziji, poprilično govori o antisrpskom medijsko-ideološkom bratstvu pojedinih krugova iz Podgorice i Beograda. I poslovnom, razume se, pošto je Šolakova "Junajted medija" većinski vlasnik "Vijesti".

- Što se tiče "Vijesti", tamo vam je onaj Đilasov urednik Obradović postavljen iz Vranja. A onaj drugi je učestvovao u filmu onom - Vučić zločinac, ubica, Hitler, masovni ludak i ne znam šta je već, Ivanović (Željko prim. aut). On je već učestvovao u tome. E, ali njemu ću da odem u Crnu Goru da odgovaram, a ne ovde. A ovim našima nema potrebe da odgovaram, na te laži smo već navikli. Samo ne znam kako ih ne mrzi da lažu. Moj brat nikad u životu nije otišao u lov, čuj milijarde. Ne znam šta bih vam rekao, mali ljudi obično imaju velike frustracije, a mali su zato što nikada nisu razumeli potrebe svoje zemlje i naroda, jedino što ih je interesovalo su potrebe njihovog donjeg dela leđa i ništa više - kazao je Vučić, komentarišući napise iz Podgorice.

Pošto je ispisao na stotine šlajfna-žalopoljki o velikosrpskom nacionalizmu koji ugrožava "kaplju slobode" podno Lovćena, nekadašnjem gloduru najjače medijske batine Mila Đukanovića palo je na pamet da određuje ko može da vodi Srbiju, a ko ne. I to u istom danu kada je njegova država odlučila da pošalje svoje vojnike u misiju na srpsko Kosovo i Metohiju. Gotovo da nema kolumne, a da Ivanović makar u jednoj rečenici ne spomene predsednika Srbije, SPC, Milana Kneževića ili Andriju Mandića koga su pre neki dan isleđivali - koliko je platio trobojku, lični poklon za mitropolita Joanikija.

Kao prilježni sin crnogorske "druge familije", zajedno sa kružokom iz "Danasa" i sarajevskog "Oslobođenja", napravio je svojevrsni print-kolhoz, u kome se štancuju izlizane gramofonske ploče o "velikosrpskoj agresiji na SFRJ", pogubnoj "klerikalizaciji društva", apokaliptičnoj opasnosti od "srpskog sveta". Tako smo u tom svetom trojstvu levolibe - ralne talibanštine nedavno mogli da pročitamo i tekst u kooperaciji o "Putinovim pionima Vučiću i Dodiku" koji su "partneri Rusije u destabilizaciji Balkana".

Ne znamo da li se Ivanović radovao i nedavnoj poseti patrijarha Porfirija Podgorici, kao ovoj najavljenoj Vučićevoj, ali iz tih dana pamtimo glavni naslov u "Vijestima"

- "Porfirije bi da prekrsti Crnogorce". Ovom antisrpskom medijskom topuzu, koji je uz pomoć Mila i za njegov račun "izdeljao" Miško Perović, zasmetalo je što je prvojerarh pozvao Srbe u Crnoj Gori da ispolje "svoj identitet kao vernici SPC, govornici srpskog jezika i kao dični pripadnici srpskog naroda". Nadovezalo se i drugo Miškovo čedo - "Monitor" koji je na naslovnici konstatovao: "Srpska Udba, SPC i crnogorski popis stanovništva: Porfirije kao Vučićev službenik". Koliko da ne zaostaju ni u nedeljnicima...

Orlić: Sve je to ista kuhinja

PREDSEDNIK Skupštine Srbije Vladimir Orlić izjavio je juče da napadi na predsednika Vučića uvek dolaze iz "iste kuhinje" i da je to "jedini njihov odgovor na program "Skok u budućnost". Kako je naveo, pošto je završena priča o izbornoj krađi, oni koji napadaju predsednika su jedino u stanju "da ponude mržnju, bes, frustraciju na jednog čoveka i na njegovu porodicu - kao alternativu programu razvoja države u narednih pet godina".

- To su insinuacije o porodici predsednika, pre svega bratu i sinu - rekao je Orlić gostujući na televiziji Pink.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima