POLA DANA NE ZNAJU GDE SU IM ODVEDENI NAJVOLJENIJI: Porodice privedenih srpskih medicinara iz Prištine u strahu, zabranili im sve kontakte

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

31. 01. 2024. u 23:26

DRAGAN Mirić suprug dr Nataše Prentić koja je danas zajedno sa dr Emilijom Ivić, dve medicinske sestre i vozačem Doma Zdravlja iz Prištine odvedena u policijsku stanicu u Prištinu je rekao da skoro 12 časova ne zna šta je i gde se nalazi njegova supruga i njene kolege.

ПОЛА ДАНА НЕ ЗНАЈУ ГДЕ СУ ИМ ОДВЕДЕНИ НАЈВОЉЕНИЈИ: Породице приведених српских медицинара из Приштине у страху, забранили им све контакте

Foto: Profimedia/Ilustracija

-Reći ću da skoro celi dan i evo uveliko i noć prolazi, dreždimo ispred policijske stanice u Prištini čekajući da dobijemo bilo kakav odgovor ili informaciju zašto i zbog čega su odvedeni u policijsku stanicu i zašto nama članovima porodica ne daju bilo kakvu informaciju, rekao je on  za Telegraf rs.

Plaši ih, kako je rekao, to što im nije dozvoljen bilo kakav kontakt i posebno zabrinjavaju, kako ističe, reči koje je izgovorio Ministar unutrašnjih poslova u tzv. Vladi Kosova Dželjal Svećla da su "ugrozili bezbednost Kosova".

On se nada da će savest kod onih koji su izdali naredbu da se uhapse medicinski radnici koji su pružali zdravstvene usluge pacijentima bez obzira na nacionalnu priapdnost, proraditi i da će shvatiti da medicinski radnici ni u kom slučaju nisu mogli, niti su ugrozili bezbednost Kosova.

Upad u ambulantu Doma zdravlja Priština koja se nalazi u sastavu objekta u kome je Policijska stanica izdalo je tužilaštvo Odelenje u Prištini uz obrazloženje da se u ambulanti pružaju nelegalne medicinske usluge.

Istovremeno Svećlja je saopštio da su medicinski radnici, navodno, pružali neelegalne medicinske usluge u objektu u kome se nalazilo sedište Centra za Mir i Toleranciju, koji je formiran još 1999. godine.

(Telegraf.rs/N.Z.)

BONUS VIDEO - ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave