PREGOVORI BILI PREVARA I PREDSTAVA: Prošlo je 25 godina od konferencije o Kosovu i Metohiji u Rambujeu

S.S.R.

07. 02. 2024. u 07:00

TEKST iz Rambujea, kojim se Srbija poziva da prihvati NATO trupe širom Jugoslavije, bio je provokacija, izgovor za početak bombardovanja. Rambuje nije dokument koji bi bilo koji Srbin mogao da prihvati. Bio je to užasan diplomatski dokument koji nikada nije trebalo da bude predstavljen u tom obliku.

ПРЕГОВОРИ БИЛИ ПРЕВАРА И ПРЕДСТАВА: Прошло је 25 година од конференције о Косову и Метохији у Рамбујеу

Foto: Arhiva V.N.

Ovo je o pregovorima o Kosovu i Metohiji u Rambujeu, koji su započeli na jučerašnji dan pre 25 godina, svojevremeno napisao čuveni američki diplomata Henri Kisindžer.

Iz godine u godinu sve je jasnije da je međunarodna konferencija o rešavanju krize na Kosovu i Metohiji bila samo prevara, a da je bombardovanje naše zemlje bilo izvesno. Pred rukovodstvo Srbije je stavljen dokument koji niko nije mogao da potpiše, a koji je predviđao raspoređivanje 28.000 NATO vojnika na KiM i odlazak srpske vojske i policije, kao i da se za tri godine Albancima dozvoli referendum.

Inicijator skupa bila je Kontakt grupa (Britanija, SAD, Rusija, Nemačka, Francuska i Italija). Međunarodni posrednici bili su Kristofer Hil (SAD), Boris Majorski (Rusija) i Volfgang Petrič (EU). Trinaestočlanu delegaciju Srbije u Rambujeu predvodio je tadašnji potpredsednik Vlade profesor Pravnog fakulteta Ratko Marković. Na čelu tima kosmetskih Albanaca bio je jedan od komandanata tzv. OVK Hašim Tači.

Profesor Marković rekao je pre pet godina da su pregovori bili najobičnija podvala i laž, jer nikakvih pregovora nije bilo, već samo predstava za spoljni svet.

Četvrt veka kasnije Srbija i dalje bije bitku za Kosovo i Metohiju. Trenutno na mapi sveta lažnu državu priznaju 84 zemlje, a većina planete - 106 ne priznaju. Za tri zemlje je nejasan stav.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)