MINISTAR MALI DEMANTOVAO LAŽI "DANASA" Nikada nisam bio član Demokratske stranke

Novosti online

08. 02. 2024. u 11:33

MINISTAR finansija Siniša Mali izjavio je da je list "Danas" doveo u zabludu javnost jer je objavio da je on bio član Demokratske stranke (DS).

МИНИСТАР МАЛИ ДЕМАНТОВАО ЛАЖИ ДАНАСА Никада нисам био члан Демократске странке

FOTO TANJUG/ RADE PRELIĆ

- Obaveštavam javnost da nikada nisam bio član niti jedne političke stranke osim Srpske napredne stranke (SNS), napisao je Mali na svom Instagram nalogu.

- Kada se u Srbiji pojavila politička organizacija kod koje sam prepoznao potencijal promena, energiju reformi i duh kolektivne svesti o neophodnosti stvaranja boljeg života za građane Srbije, a onda i znanje kako do toga doći, poželeo sam i da se aktivno bavim politikom, odnosno postanem deo te stranke, kazao je on.

Prema njegovim rečima, dnevni list „Danas” je tekstom na današnjoj naslovnoj strani pod naslovom „Krem DOS-a je danas u Vučićevim redovima”, u kome navodi da je „Siniša Mali bivši član DS-a”, prekršio Zakon o javnom informisanju i medijima, član 9, koji propisuje Obavezu novinarske pažnje, odnosno da su „urednik i novinar dužni da s pažnjom primerenom okolnostima i u skladu sa pravilima novinarske struke, pre objavljivanja informacije koja sadrži podatke o određenoj pojavi, događaju ili ličnosti provere njeno poreklo, istinitost i potpunost”.

- Neproveravanjem navedenog u tekstu list „Danas” doveo je u zabludu javnost iznošenjem netačne informacije da sam bio član Demokratske stranke (DS). U cilju istinitog informisanja javnosti obaveštavam javnost da nikada nisam bio član niti jedne političke stranke osim Srpske napredne stranke (SNS), napisao je Mali.

On je ukazao i da je ovaj demanti upućen i na adresu glavnog urednika Dnevnog lista Danas, sa zahtevom da se objavi u skladu sa članom 94 Zakona o javnom informisanju i medijima.

BONUS VIDEO: Ministar Mali na gradilišu gde će biti Ekspo 2027: Stvaramo potpuno nov grad

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (27)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)