BAJDEN ČESTITAO VUČIĆU: Predsednik SAD uputio čestitku povodom Dana državnosti

Милица Шкорић
Milica Škorić

14. 02. 2024. u 07:08

PREDSEDNIK Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je čestitku predsednika SAD Džozefa Bajdena povodom Dana državnosti.

БАЈДЕН ЧЕСТИТАО ВУЧИЋУ: Председник САД упутио честитку поводом Дана државности

Foto: AP Photo/Carolyn Kaster/Instagram

U čestitki koju je uputio Džozef Bajden između ostalog se kaže:

"Dragi gospodine predsedniče, 

U ime naroda Sjedinjenih Država, upućujem najlepše želje Vama i srpskom narodu povodom proslavljanja Dana državnosti 15. februara.

Izgradnja uspešnijeg i stabilnijeg Zapadnog Balkana u interesu je i Sjedinjenih Država i Srbije, i tokom naredne godine radujem se unapređenju ovog cilja jačanjem regionalne energetske bezbednosti i širenjem naših ekonomskih veza.

Naše oružane snage nastavljaju da služe rame uz rame na Sinaju, unapređujući regionalni mir i bezbednost. Učešće Srbije u mirovnim misijama Ujedinjenih nacija i Evropske unije (EU) takođe su bile ključne za podršku stabilnosti u drugim delovima sveta. I, Sjedinjene Države cene podršku koju je Srbija pružila Ukrajini u odbrani njenog suvereniteta i teritorijalnog integriteta kada se suočila sa brutalnom invazijom Rusije.

Sjedinjene Države snažno podržavaju put Srbije ka pristupanju EU i ostaju posvećene pomaganju Srbiji u jačanju njenih demokratskih institucija ka ispunjenju ovog cilja. Takođe, ohrabrujem Srbiju da nastavi sa prošlogodišnjim napretkom ostvarenim u dijalogu sa (tzv.) Kosovom, kojim posreduje EU. Dogovor o normalizaciji i implementaciji predstavlja ključne korake ka mirnijoj i uspešnijoj budućnosti Srbije, regiona, i Evrope."

BONUS VIDEO: Reči predsednika Vučića u UN koje će se pamtiti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (50)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove