SEDNICA SKUPŠTINE GRADA BEOGRADA ODLOŽENA ZA 1. MART: Šapić - Ako ne bude većine, idemo na izbore

Novosti online

19. 02. 2024. u 09:30 >> 11:44

SEDNICA Skupštine grada Beograda odložena je za 1. mart jer nije bilo kvoruma, rekao je najstariji odbornik Toma Fila.

СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ГРАДА БЕОГРАДА ОДЛОЖЕНА ЗА 1. МАРТ: Шапић - Ако не буде већине, идемо на изборе

FOTO: Novosti

Sednica Skupštine grada Beograda odložena za 1. mart

Sednica Skupštine grada biće održana 1. marta jer je danas konstatovano da nema kvoruma za održavanje konstitutivne sednice Skupštine grada. To je rekao predsedavajući, najstariji odbornik Toma Fila. 

U sali nisu bili naprednjaci i socijalisti.

Opozicija pravi haos

Poslanici opozicije, po već viđeno scenariju, uneli su u Skupštinu grada Beograda transparente na kojima piše "Pokrali ste izbore".

Slično se dogodilo i na konstituisanju Skupštine Republike Srbije, kada su incidenti kulminirali gađanjem zgrade, kao i "polaganjem zakletvi" opozicije u holu Skupštine.

Oni pokušavaju da blokiraju rad i konstituisanje novog parlamenta. Zauzeli su mesta na kojima bi trebalo da sede oni koji predsedavaju sednici.

Šapić: Sednica se odlaže za 1. mart

Sednica Skupštine grada će biti otvorena, a u skladu sa zakonom će biti odložena na desetak dana i biće zakazana nova sednica, verovatno za 1. mart

Šapić se obratio pre početka konstitutivne sednice 

 - Svi su se evidentirali i stvorili uslove za održavanje Skupštine koja je zakazana. Termin je bio 21. februar, a ona je zakazana za 19. Mi ćemo danas otvoriti Skupštinu, odlučili smo se da podignemo lestvicu legimiteta, rekao je Šapić.

Potom se osvrnuo i na izjave Branimira Nestorovića, kao i na ponašanje opozicije.

 - Nestorović nam je tada dao jednu etiketu ljudi koji nešto muljaju, varaju, i pokušavaju da urade nešto na način koji je suprotan moralu, i zato smo se odlučili da moralnu lestvicu legimiteta podignemo. Podsetiću vas da oni koji nas danas najviše optužuju za nemoral su upravo oni koji ne bi postojali na političkoj sceni da nije bilo nemorala. Takođe, 2007. godine im nije bilo nemoralno da sa strankom koju su 2004. skinuli sa vlasti i borili se protiv njih, da se sa njima udruže kako bi dobili gradonačelnika Koštunicu, rekao je on i dodao:

- I oni nama morališu, jer su oni jedini istinit pravi moralni sud.

Kako je naveo, planiraju se veliki radovi u Beogradu do 2027. godine.

- Stvarno želimo da zbog Ekspa 2027 promenimo Beograd više nego poslednjih 10 godina, i zato smo se odlučili da ukoliko ovih 10 dana ne dođe do nekih ujedinjenja, da će se ići na izbore zbog svega šta smo pripremili. Najverovatnije ćemo se naći u istoj situaciji dva ili tri meseca nakon izbora, ali tu odgovornost će podneti oni koji ne shvataju važnost ovog trenutka - istakao je on.

 - Godina 2027. će biti godina kada će se uveliko videti rezultati, kada će se uveliko uvesti prva linija metroa, kada će biti završena autobuska stanica, dva mosta, železnička pruga od aerodroma do centra Beograda! Nama treba srpska vlast, a ne kvazijugoslovenska! Prošle izbore su detaljno pratile komšije iz Hrvatske, BiH, Crne Gore, i to vam pokazuje da se ovde ne radi o tome da li je neko vama simpatičan ili ne, već da li će ovde u Beogradu biti uprava koja će nas vratiti 20-30 godina unazad.

BONUS VIDEO: ŠAPIĆ U ARENI: Srpski narod će ostati onakav kakav je uvek bio

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)