SUTRA KONSTITUTIVNA SEDNICA GRADSKE SKUPŠTINE: Poznato šta će se naći na dnevnom redu

Tanjug

29. 02. 2024. u 19:10

KONSTITUTIVNA sednica Skupštine grada Beograda, koja je 19. februara odložena zbog nedostatka kvoruma, zakazana je za sutra, ali je i dalje neizvesno kako će se odvijati i da li će biti postignut dogovor o formiranju gradske vlasti ili će se pribeći novim izborima.

СУТРА КОНСТИТУТИВНА СЕДНИЦА ГРАДСКЕ СКУПШТИНЕ: Познато шта ће се наћи на дневном реду

Foto N. Fifić

Predsednik Privremenog organa grada Aleksandar Šapić zakazao je sudnicu za sutra u 10.00 časova.

On je danas rekao i da će se obratiti oko 9.45 sati i dati sve informacije, a da će odluka o formiranju vlasti u Beogradu ili održavanju izbora biti doneta do 3. marta kada ističe zakonski rok.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je juče iz Tirane da će u petak popodne sa kolegama iz Srpske napredne stranke razgovarati o izborima u Beogradu, i dodao da on lično nije promenio stav i da smatra da treba ići na izbore, ali da je odluka o tome na onima koji imaju vlast u stranci.

Predsednica Vlade Ana Brnabić prethodno je navela da postoji ogroman pritisak članova SNS na predsenika Srbije da se formira vlast u Beogradu, jer imaju većinu, ali da će se razgovori o tome nastaviti.

- Mislim da se o tome neće odlučivati 1. marta već 2. i 3. u skladu sa zakonskim okvirima - rekala je Brnabić.

Konstitutivna sednica zakazana je za sutra, nakon što prvi pokušaj 19. konstituisanja skupštine grada 19. februar odložen zbog nedostatka kvoruma.

BONUS VIDEO: SVEČANOST ISPRED PALATE SRBIJA: Vučić dočekao predsednika Centralnoafricke Republike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić