"LIČNO U NJEMU NALAZIM PUNO INSPIRACIJE..." Velike reči slovačkog premijera o predsedniku Vučiću

Tanjug

07. 03. 2024. u 12:20

PREDSEDNIK vlade Slovačke Robert Fico rekao je danas da prijateljstvo Srbije i Slovačke uvek može da se poboljša i unapredi i da bi bilo dobro, budući da u Srbiji ima firmi koje posluju veoma uspešno, da dve zemlje odaberu dva ili tri velika projekta, koji bi bili do određene mere i politički opravdani.

ЛИЧНО У ЊЕМУ НАЛАЗИМ ПУНО ИНСПИРАЦИЈЕ... Велике речи словачког премијера о председнику Вучићу

Foto: Profimedia

On je u intervjuu za Tanjug rekao da ukoliko u skorije vreme dođe do susreta političkih predstavnika Slovačke i političkih predstavnika Srbije, moramo da se odlučimo za tri stvari ekonomske prirode, na koje ćemo se koncentrisati.

Fico je rekao i da Slovačka danas pati od akutnog nedostatka kvalifikovane radne snage, pre svega jer je automobilska velesila i da joj je potrebno oko 100.000 ljudi.

- Trenutno proizvodimo milion automobila godišnje, što je svetski rekord po glavi stanovnika. Upravo se na istoku Slovačke završava još jedna velika fabrika Volvoa i potrebni su nam ljudi koji su zainteresovani da rade i da pristojno zarade. Bez svake sumnje bi i ovo moglo da bude jedna od tema o uzajamnoj saradnji između Slovačke i Srbije. Nekad zemlji ide bolje, a nekad gore, možda je takav period da bi i stanovnici vaše zemlje pozdravili mogućnost da se na neko vreme zaposle u Slovačkoj i da time pomognu nama i, naravno, obrnuto. Tako da je i ovo tema za saradnju - rekao je Fico.

Istakao je da su Srbija i Slovačka istorijski bliske zemlje, da ne postoje nikakva nerešena pitanja i istovremeno se zahvalio Srbiji za te veoma kvalitetne odnose.

- Zaboravljamo na slovensku dimenziju odnosa između naših zemalja. Moram da pomenem rat u Ukrajini. Otvoreno kažem da se tu uzajamno ubijaju Sloveni, a ovo ubijanje Slovena veoma intenzivno podržava zapad. Zato dozvolite da vam kažem da mi je jako stalo do odnosa sa vašom zemljom, i da to ima više dimenzija. Vi ste zemlja koja je u velikim iskušenjima, izlagani ste velikim testovima i međunarodnim pritiscima. Moram da pohvalim kako na ove pritiske reaguju vaši politički predstavnici - rekao je on u intervjuu za Tanjug. Istovremeno, on se zahvalio Srbiji zbog položaja Slovaka koji žive u Srbiji i brige koju za njih pokazuju politički predstavnici.

Čestitka Vučiću za rođendan

Fico je još jednom čestitao rođendan predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i naglasio da u njemu nalazi puno inspiracije.

- Želim mu sve najbolje, pošto ga smatram čovekom koji je veliki prijatelj Republike Slovačke i lično u njemu nalazim puno inspiracije. Tako da, gospodine predsedniče, još jednom ovako na daljinu, sve najbolje povodom vašeg rođendana - poručio je Fico predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Na pitanje o najboljem teniseru na svetu Novaku Đokoviću Fico je rekao da mu se jako sviđa što i kada pobedi na nekom turniru, uvek iznese svoje mišljenje i da je ne samo veliki sportista, već i velika ličnost kada se radi o ljudskim osobinama, kada je reč o stavovima.

- Ne mogu sada da upotrebim neki ekspresivni izraz, ali reći ću: Neka samo Novak svojim pristupom i svojim pobedama sve više i više ljuti svoje protivnike - rekao je Fico.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu