PREZENTACIJA EKSPO 2027 U PRISUSTVU MARKUSA ZEDERA Mali: Biće nam zadovoljstvo da Nemačka bude deo projekta (FOTO/VIDEO)

Милица Шкорић
Milica Škorić

15. 03. 2024. u 13:19 >> 13:31

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić ugostio je predsednika Vlade Bavarske Markusa Zedera, u okviru njegove radne posete Srbiji.

ПРЕЗЕНТАЦИЈА ЕКСПО 2027 У ПРИСУСТВУ МАРКУСА ЗЕДЕРА Мали: Биће нам задовољство да Немачка буде део пројекта (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: printskrin

Ministar finansija Siniša Mali prikazao prezentaciju Ekspo 2027 u prisustvu predsednika Vlade Bavarske Markusa Zedera.

Ministar Mali izjavio je da je Srbija dobra investiciona prilika od 2019. godine. 

- Smislili smo "Skok u budućnost", gde će biti uloženo 18 milijardi evra koje će biti podeljene u šest grupa. Prosečna plata u Srbiji biće 1.400 evra i ovo će biti velika promena - rekao je ministar finansija i ukazao na značaj BIO4 kampusa i ulaganja u veštačku inteligenciju.

Foto: printskrin

- Gradimo šest novih auto-puteva. Isto važi i za železnice. 

Mali je još jednom podsetio da je Srbija uspela da pobedi i Španiju, SAD i Argentinu prilikom kandidature za Ekspo. Dodao je da je Srbija odlično mesto za ulaganje upravo zbog ove prilike.

- Gradimo Nacionalni fudbalski stadion, novi stambeni kompleks. Biće to grad u okviru grada. Po prvi put razvijamo novi železnički sistem, od glavne stanice do aerodroma i do stadiona. Već gradimo prvu metro liniju, druga počinje sledeće godine. Ogromne investicije u infrastrukturu kako bi Srbija bili privlačnija investitorima - izjavio je Mali i podsetio da se očekuje dolazak između 100 i 120 zemalja na Ekspo.

Ministar je podsetio i na uspešnost izgradnje Beograda na vodi.

- Pobeđujemo u ekonomiji i ekonomskom razvoju. Uz veliko hvala što ste došli danas, Srbija se promenila. Želimo da rastemo i razvijamo se, da zapošljavamo ljude. Ako vi i vaše kompanije želite da učestvujete u tome, biće nam zadovoljastvo - rekao je Mali.

Foto: printskrin

Ministar je rekao da su izdate nove obveznice za ovaj projekat i dodao da je Srbija izašla na kapitalno tržište.

- Pokušavam da se postaram da deficit bude pod kontrolom isto kao i javni dug - kazao je Mali i ponovo pozvao Zedera i Nemačku da budu deo ovog projekta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu