NIKO NIJE ODGOVARAO ZA BOMBARDOVANJE: Na dnevnom redu ruske Državne dume bombardovanje SRJ i Srbije

Novosti online

20. 03. 2024. u 07:44

PREDSEDNIK Državne dume Vjačeslav Volodin pozvao je da se da ocena bombardovanja Jugoslavije 1999. godine, kada je korišćena kasetna municija i granate sa osiromašenim uranijumom.

НИКО НИЈЕ ОДГОВАРАО ЗА БОМБАРДОВАЊЕ: На дневном реду руске Државне думе бомбардовање СРЈ и Србије

Foto: Piksabej

- Vašington od 1999. godine čini sve da ljudi zaborave kako je NATO, po naređenju SAD, zaobilazeći Savet bezbednosti UN, varvarski bombardovao mirni Beograd i druge gradove Jugoslavije. Svet je dužan da da pravednu ocenu događaja iz tih godina: treba da se pozovu na odgovornost i osude odgovorni za uništenje Jugoslavije, napisao je Volodin na svom Telegram kanalu.

On je podsetio da je bombardovanje trajalo 78 dana i da je odnelo hiljade života žena, staraca i dece.

- NATO trupe su koristile kasetnu municiju, kao i granate sa osiromašenim uranijumom. Srbija se posle bombardovanja našla na prvom mestu u Evropi po broju obolelih od raka, naglasio je predsednik Državne dume.

- Vašington i Brisel su uništili zemlju. Neko vreme posle agresije NATO-a, Savezna Republika Jugoslavija je prestala da postoji. Ali niko od lidera SAD i zemalja NATO-a, uključujući Bajdena, nikada nije kažnjen, smatra Volodin.

Pored toga, predsednik Državne dume smatra da krivci nisu odgovarali ni za smrt Slobodana Miloševića u haškom zatvoru.

Državna duma će u sredu na plenarnoj sednici razmatrati obraćanje oba doma ruskog parlamenta Ujedinjenim nacijama (UN), međunarodnim parlamentarnim organizacijama i parlamentima stranih država u vezi sa 25. godišnjicom od početka bombardovanja Jugoslavije.

 

BONUS VIDEO: Istina o Đilasu orila se Skupštinom: Deset godina otimao 172.000 EVRA DNEVNO od naroda

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)