OPOZICIJI DIJASPORA I OBRAZOVANJE: Kompletirani sastavi parlamentarnih delegacija i odbora u Skupštini Srbije

С.Ровчанин Томковић
S.Rovčanin Tomković

22. 03. 2024. u 07:00

NA čelu delegacije u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope biće Biljana Pantić Pilja iz SNS, dok će timove pri Interparlamentarnoj uniji i procesu saradnje u Jugoistočnoj Evropi predvoditi predsednica parlamenta Ana Brnabić. Poslanici su delegirali i sastave još osam delegacija i 20 odbora.

ОПОЗИЦИЈИ ДИЈАСПОРА И ОБРАЗОВАЊЕ: Комплетирани састави парламентарних делегација и одбора у Скупштини Србије

Foto A. Stanković

Predstavnici liste "Srbija protiv nasilja" i koalicije NADA nisu učestvovali na konsultacijama za kadrovska rešenja, ali su kasnije dostavili svoje kandidate za delegacije i odbore. Opozicine stranke u Skupštini imaće i dva predsednička mesta u odborima za obrazovanje i dijasporu i treba da se dogovore koga će predložiti.

Tim pred Parlamentarnom skupštinom OEBS vodiće Sandra Božić, potpredsednica Skupštine iz SNS, parlamentom Crnomorske ekonomske saradnje Igor Bečić (SNS), Mediterana Veroljub Arsić (SNS), a Centralnoevropske inicijative naprednjak Darko Laketić, član. Šef delegacije pri Interparlamentarnoj skupštini pravoslavlja je Aleksandar Čotrić (SPO), NATO Vladimir Đukanović (SNS), član, Organizaciji dogovora o kolektivnoj bezbednosti Milovan Drecun - SNS, dok će ekipu u Parlamentarnoj skupštini frankofonije voditi operska diva i poslanica SNS Jadranka Jovanović.

U parlamentu je prvi put ustanovljen i Forum Srbije i Republike Srpske i njega će voditi naprednjak Dušan Marić.

Što se tiče 20 odbora, imenovani su članovi i zamenici. Predsednici i zamenici će biti izabrani na prvim sednicama radnih tela.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave