FRANCUZ BIO NAJVIŠE UZNEMIREN: Koje zemlje su glasale za održavanje sednice SB UN o NATO agresiji na SRJ, a koje su se "pravile mrtve"?

Novosti online

25. 03. 2024. u 20:47

NIJE prihvaćen predlog Rusije da se održi sednica SB UN o agresiji na Jugoslaviju.

ФРАНЦУЗ БИО НАЈВИШЕ УЗНЕМИРЕН: Које земље су гласале за одржавање седнице СБ УН о НАТО агресији на СРЈ, а које су се правиле мртве?

Foto: Profimedia/Ilustracija/Vikipedija

Za su glasale samo Kina, Rusija i Alžir, a uzdržane su bile: Francuska, Velika Britanija,  SAD, Ekvador, Gvajana, Japan, Malta, Mozambik, Južna Koreja, Siera Leona, Slovenija i Švajcarska.

Kineski predstavnik je podsetio da je 25 godina prošlo od NATO agresije i ukazao da se na ovim prostorima još osećaju posledice protivpravnog delovanja Alijanse.

- Razočarani smo rezultatom glasanja - rekao je on, imajući u vidu da su samo tri članice UN glasale za održavanje sednice (Rusija, Kina i Alžir).

Podsetio je i da je prilikom NATO agresije poginulo troje kineskih državalja.

Američki predstavnik tvrdi da je NATO "akcija" bila neophodna i legitimna da "zaustavi etničko čišćenje na Kosovu", kazao je on ne navodeći dokaze za svoje tvrnje.

- Činjenica je da se srpska policija i vojska borile protiv terorističkih bandi na Kosovu - odgovorio mu je Nebenzja i poručio da su vođe zločinačke OVK danas u Hagu.

Zapadna propaganda je lidere OVK predstavljala kao "miroljive gerilce" i "borce dobra", a one koji su pokušali da zaštite pravo i red su predstavljeni kao "kriminalci", objasnio je Nebenzja.

Najagresivniji stav protiv sednice zauzeli su predstavnici Francuske i SAD, a francuski predstavnik je delovao vidno uznemiren tokom čitave rasprave i više puta se javljao za reč.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)