„SRAM TE BILO, DORA!“ Grci razvaljuju Bekojanijevu zbog podrške lažnoj državi, prenose Vučićeve reči (FOTO)

Милица Шкорић
Milica Škorić

30. 03. 2024. u 11:17

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić poručio je da bi Doru Bakojani, izvestioca za Kosovo, trebalo da bude sram zbog toga što je odustala od svojih principa i tri dana uoči sednice Komiteta za politička pitanja i demokratiju Parlamentarne skupštine Saveta Evrope preporučila članstvo Kosova.

„СРАМ ТЕ БИЛО, ДОРА!“ Грци разваљују Бекојанијеву због подршке лажној држави, преносе Вучићеве речи (ФОТО)

Foto: Printskrin

Upravo ove reči sprskog predsednika grčki mediji prenose na naslovnim stranama velikim slovima.

Grčka „Demokratija“ na naslovnici, uz fotografiju Vučića i Bakojanijeve, poručuju „Sram te bilo, Dora“, a unutar lista prenose obraćanje predsednika Srbije o toj temi, ali i osudu postupka Bakojanijeve.

Grci otvoreno kažu da postoji bojazan od narušavanja srpsko-grčkih odnosa, ali da odgovornost isključivo leži na Dori i onima kojima pripada jer „zaobilaze nacionalne pozicije bez ikakvog političkog legitimiteta“.

Foto: Printskrin

Podsećamo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u obraćanju javnosti između ostalog govorio i o Dori Bakojani, izvestiocu za Kosovo, koja je dala preporuku da Priština bude primljena u punopravno članstvo Saveta Evrope.

– Dora Bakojani, izvestilac za Savet Evrope, je tri dana pre nego što je promenila svoje mišljenje, možete misliti „promenila svoje mišljenje“ – jada i čemera, usledio telefonski poziv, naglo se pokajala što je bila „čvrsta i snažna“, sramota, a onda se setila da nije važna ZSO, ni eksporoprijacija, ništa – rekao je Vučić.

– Sram te bilo za to što si uradila, sram te bilo. Ja dobro znam ko je izdao nalog da odustanete od principa i da se tako ponašate! Sram vas bilo! Neki ljudi imaju kičmu u međunarodnoj areni, a neki nemaju ništa – zaključio je Vučić.

BONUS VIDEO: HELIKOPTERI NADLEĆU BANjSKO POLjE - Nadgledanje terena na mestu gde je nestala mala Danka

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (18)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)