DIVNO JE SVEDOČITI SVEOPŠTEM NAPRETKU SRBIJE: Dodik - Sposobni da branimo svoje nebo i teritoriju

Novosti online

31. 03. 2024. u 13:07

PREDSEDNIK Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas, prilikom obilaska jedinica Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane na aerodromu "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović" u Batajnici sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, da smatra da je Srbija sposobna da brani svoje nebo i svoju teritoriju i da je to veoma važno.

ДИВНО ЈЕ СВЕДОЧИТИ СВЕОПШТЕМ НАПРЕТКУ СРБИЈЕ: Додик - Способни да бранимо своје небо и територију

FOTO: Novosti

Dodik je rekao da je Srbija poslednjih godina pokazala da je sposobna da "napadne" sve sektore, ne samo u ekonomiji i infrastrukturi, već i u vojsci.

- Srbija je nesumnjivo danas sposobna da brani svoje nebo i svoju teritoriju. Nesumnjivo je to važno zato što je jačanje odbrane jedan od bitnih segmenta moći svake zemlje na regionalnom i međunarodnom planu. Ono što ovde vidimo nije upereno da bude ekspanzivno. Ovo je odbrambena strategija koja omogućava da Srbija u svim sektorima može da odbrani svoje nebo, svoju teritoriju, svoje ljude, svoje stanovništvo, rekao je Dodik.

Kako je istakao, svi iz Republike Srpske prate Srbiju i zadovoljni su njenim napretkom.

- Divno je svedočiti o sveopštem napretku Srbije i na ekonomskom i na infrastrukturnom planu, ali nije zapostavljeno ni ono što je važno za svaku državu, za njenu moć, za njenu sigurnost, za percepciju naših ljudi, bezbednosti i sigurnosti. 

Drago mi je što sam danas ovde i zahvaljujem se predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na tome što mi je pružio priliku da zajedno sa njegovim timom obiđem danas i ovu vežbu. Mi iz Republike Srpske pratimo Srbiju, veoma je podržavamo i veoma smo zadovoljni napretkom koji Srbija pokazuje. Mi smo zagledani u Srbiju i sve ono što Srbija uspeva, to je nekako i naše, istakao je Dodik.

Predsednik RS rekao je da je Banjaluka "zgurana u veštačku tvorevinu koja se zove Oružane snage BiH" i da nema poverenja u pojedine strukture koje se u BiH razvijaju.

- U percepciji svakog čoveka u Republici Srpskoj je snaga vojne moći, a pre svega Srbije, čija je snaga sigurnost i za nas same, rekao je Dodik. 

On je naveo i da se svaki njihov čovek raduje uspehu Srbije i na ovom planu.

- To znači da Srbija može da odbrani svoju slobodu, svoju teritoriju i zahvaljujući predsedniku Vučiću i njegovom timu koji uporno i svakodnevno rade na tim pitanjima mi smo svedoci tog sveopšteg napretka, zaključio je Dodik.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

VEĆ OD 380 EVRA: Evo kako da posetite ovu egzotičnu destinaciju za malo para i to na 8, 11 ili 12 dana avionom