DIJALOG SA OPOZICIJOM TREBA NASTAVITI: Predsednica Skupštine Ana Brnabić sa šefom OEBS-a u Srbiji Janom Bratuom

M.St.

04. 04. 2024. u 16:26

PREDSEDNICA Skupštine Republike Srbije Ana Brnabić sastala se danas sa šefom Misije OEBS-a u Srbiji Janom Bratuom.

ДИЈАЛОГ СА ОПОЗИЦИЈОМ ТРЕБА НАСТАВИТИ: Председница Скупштине Ана Брнабић са шефом ОЕБС-а у Србији Јаном Братуом

Peđa Vučković Skupština Srbije

Brnabić je ambasadoru Bratuu prenela zadovoljstvo što je sa opozicionim strankama uspela da uspostavi dijalog, i da bi velika greška opozicije bila napuštanje istog.

Ona smatra da u dijalogu ne treba da bude ultimatuma, kao i da se nada da će se on uprkos neslaganjima nastaviti zarad dobrobiti svih građana i društva. Rekla je da će posvećeno nastaviti da radi na implementaciji preporuka ODIHR, kao i da će se zalagati da okupi opozicione stranke oko te teme i dodala da je bila iznenađena jučerašnjim odustajanjem opozicije od zajedničkog rada na ispunjenju ODIHR preporuka.

Ambasador Bratu je pozdravio spremnost predsednice Narodne skupštine da nastavi produktivnu saradnju u svim oblastima parlamentarne podrške u kojima Misija OEBS-a radi. Ambasador je izjavio da je sastanak Kolegijuma bio veoma važan prvi korak, i da dijalog treba da se nastavi kako bi se na sporazuman način došlo do konstruktivnih rešenja. On je čestitao predsednici parlamenta na tome i istakao da OEBS ohrabruje njen dalji rad i zalaganje na tom polju kao i rad na implementaciji ODIHR preporuka, a da će Misija OEBS-a nastaviti da pruža svu pomoć i podršku u radu Skupštine. Takođe, čestitao joj je na novoj funkciji i izrazio uverenje da će je uspešno obavljati.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)