VUČIĆ: Srbija mora praviti razliku ko su joj prijatelji, a ko partneri

Tanjug

15. 04. 2024. u 08:54

PREDSEDNIK Aleksandar Vučić rekao je danas da je važno da Srbija napravi razliku između toga ko su joj partneri, a ko prijatelji i dodao da će u narednom periodu Srbija imati više prilika da to sazna.

ВУЧИЋ: Србија мора правити разлику ко су јој пријатељи, а ко партнери

FOTO: TAN‌JUG/ JADRANKA ILIĆ/ nr

- Ne možete da kažete da su vam prijatelji oni (države) koji vam komadaju teritoriju i pri tome to nazivaju civilizacijskom vrednošću, a pri tome nazivaju to prijateljskim odnosom prema Srbiji. Hvala ti. Mnogo te poštujem. Mnogo si jak. Bićeš nam partner u milion stvari, ali nemoj baš da se družimo - rekao je predsednik Srbije za RTS.

On je ocenio da Srbija nijednoj zemlji nije ništa loše uradila niti poručila i dodao da će u narednom periodu imati više prilika da sazna ko su joj "partneri", a ko "prijatelji".

On je dodao da će Srbija nastaviti saradnju sa partnerima, ali znaće ko su oni koje, kako je metaforički rekao, "zove na slavu i kod kojih ide na slavu".

Predsednik je precizirao da 20. aprila putuje u Ujedinjene nacije (UN) u Njujork, i da će 22. aprila biti održana redovna sednica Saveta bezbednosti UN (SB UN) o Kosovu i Metohiji.

Dodao je da je izveštaj UNMIK-a ovoga puta veoma neizbalansiran, iako su, kako je rekao, ranije oni izveštavali vrlo pristojno.

BONUS VIDEO: VUČIĆ DONEO ODLUKU: Dodeljena vojna zastava Kobrama

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?